MTV:n Merja Ylä-Anttila siirtyy Ylen toimitusjohtajaksi

"Yhteistyö julkisen palvelun ja kaupallisen median välillä entistä tärkeämpää"

Jenni Gästgivar / Alma Median arkisto
MTV:n Merja Ylä-Anttila siirtyy Ylen toimitusjohtajaksi

Merja Ylä-Anttila

STTHelsinki

Ylen hallitus on nimittänyt Merja Ylä-Anttilan yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi. Hän on työskennellyt vuodesta 2001 lähtien MTV Uutisten vastaavana päätoimittajana ja viimeiset kolme vuotta Bonnier Broadcastingin tytäryhtiön Mediahub Helsingin toimitusjohtajana.

Yle kertoo, että hallitus korosti valinnassa Ylä-Anttilan pitkää johtajakokemusta sekä vahvaa näkemystä media-alalta.

–  Merja Ylä-Anttilassa yhdistyy kokemus, osaaminen ja johtajuus. Hän tuntee alan sekä Ylen toiminnan hyvin. Hänellä on selkeä käsitys yhteiskunnallisten ja teknologisten paineiden aiheuttamista kehitystarpeista. Johtajana Ylä-Anttila on innostaja, sanoo Ylen hallituksen puheenjohtaja Thomas Wilhelmsson tiedotteessa.

Wilhelmssonin mukaan hallitus on vakuuttunut siitä, että Ylä-Anttilalla on syvällinen ymmärrys julkisen palvelun median ja Ylen roolista yhteiskunnassa. Uusi johtaja saa kehuja myös yhteiskunnallisten verkostojen rakentajana ja ylläpitäjänä.

–  Toivomme, että hän pystyy myötävaikuttamaan siihen, että Suomen media-alan sisäinen yhteistyö syvenee ja laajenee, Wilhelmsson sanoo Ylä-Anttilasta.

Myös Ylä-Anttila itse sanoo, että yhteistyö julkisen palvelun ja kaupallisen median välillä on entistä tärkeämpää, kun media on Suomessakin joutunut kovaan kansainväliseen kilpailuun.

–  Me tarvitsemme Suomessa hyvin toimivaa kotimaista mediaa, joka kykenee tarjoamaan suomalaisille parhaat mahdolliset sisällöt.

Ylen toimitusjohtaja johtaa yhtiön toimintaa ja vastaa sen hallitukselle toiminnan tuloksellisuudesta. Sitä vastoin Ylen sisältöpäätökset kuuluvat sen vastaaville toimittajille

Ylä-Anttila siirtyy uuteen tehtäväänsä syyskuun alussa. Hän jatkaa MTV:n palveluksessa elokuun loppuun saakka.

MTV Uutisten vt. päätoimittajaksi ja Mediahubin vt. toimitusjohtajaksi on nimitetty uutistuotantojohtaja Tomi Einonen, MTV kertoo


Kommentit (1)

  • on se

    No kyllä olis voinut jo nuorentaa hyvänen aika senthän!

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös