Ministeriön ennuste on varovainen

STTHelsinki

Valtiovarainministeriö nosti tämän vuoden kasvuennustettaan 2,4 prosentista 2,6 prosenttiin. Myös muut talousennusteita julkaisevat tahot ovat kautta linjan korjanneet lukujaan ylöspäin edellisistä ennusteista.

Valtiovarainministeriön ennuste on varovainen verrattuna muihin ennustelaitoksiin. Vain Danske Bankin arvio on hillitympi kuin valtiovarainministeriön. Danske Bank odottaa, että Suomen talous kasvaa tänä vuonna 2,4 prosenttia.

Hajonta on suurta, mikä kertoo epävarmuudesta talouskehityksen suhteen. OP on kaikkein optimistisin 3,3 prosentillaan, mikä on liki prosenttiyksikön enemmän kuin Danskella.

Myös Palkansaajien tutkimuslaitos PT, Nordea ja S-Pankki ovat päätyneet kolmella alkavaan prosenttilukuun. PT:n arvio on 3,1 prosenttia, Nordean ja S-pankin 3,0 prosenttia.

Pellervon taloustutkimuksen PTT:n ja Elinkeinoelämän tutkimuslaitoksen Etlan ennusteet ovat 2,8 prosenttia. Aktian arvio on sama kuin valtiovarainministeriöllä.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös