Metsäteollisuus: Myönteinen kanta hiilinielujen laskentaan raivaa esteitä investointien tieltä

LAURI OLANDER
Metsäteollisuus: Myönteinen kanta hiilinielujen laskentaan raivaa esteitä investointien tieltä

Metsäteollisuuden toimitusjohtajan Timo Jaatisen mielestä on merkittävää, että EU-parlamentin kanta kääntyi teollisuuden kannalta oikeaan suuntaan

STT

Metsäteollisuus pitää erittäin myönteisenä EU-parlamentin kantaa metsien hiilinielujen laskentatapaan.

–  Tämä asia, joka on lähtenyt käyntiin suomalaisen metsäalan näkökulmasta huonossa asemassa, lähti tässä oikealle jengalle, sanoo toimitusjohtaja Timo Jaatinen.

Raaka-aineen saatavuuteen liittyvä epävarmuus olisi Jaatisen mukaan myrkkyä metsäteollisuuden investoinneille, jotka ovat kolmen vuoden aikana kasvaneet miljarditasolle.

–  Jos metsien kestävän talouskäytön lisääminen ei olisi mahdollista, niin totta kai se näkyisi siinä, uskalletaanko investoida lisääntyvän puunkäytön varaan. Varmasti tämä on yksi tekijä, joka näitä esteitä poistaa, Jaatinen sanoo.

Parlamentin kanta ei ole lopullinen ratkaisu asiaan, mutta Jaatisen mielestä on merkittävää, että se kääntyi nyt teollisuuden kannalta oikeaan suuntaan. Hän arvioi, että jäsenmaat jakautuvat Suomen näkemyksen jakaviin sekä niihin, joille metsäpolitiikka ei ole kovin keskeistä.

–  Voisi olettaa, että neuvostossakin olisi kykyä ymmärtää meidän näkökulmaamme myös sellaisten tahoilta, joita tämä ei suoraan koske.


Lue myös nämä


Kommentit (1)

  • ei ole oikeutta saada elatusta ilmaiseksi

    Miettikää päättäjiemme tekoja EU;n liittovaltioon liittymisen puolesta ilman kritiikkiä liittämisestä? Se tarkoittaa, että suomen kansalta ei kysytä haluaako antaa maansa ja omaisuutensa muiden käyttöön ilman vastinetta. Pöyristyttävää ihmisoikeuden, tasa-arvon ja yhdenmukaisuuden myyntiä muutaman osaamattoman mutta vallanhimoisen henkilön hillotolpan vuoksi. Kuvittelevatko ihmiset, että EU antaa samat edut henkilöille kuin suomen päättäjät ovat tukensa antaneet? Epäilen, etteivät ota edes orjiksi kun ei osaamista ole mihinkään. Orjien on osattava koska isännät eivät osaa kananmunia keittää.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös