Kysely: Enemmistö suomalaisista luottaa presidenttiin, hallitukseen vain reilu kolmannes

Veli-Jukka Mustajärvi
Kysely: Enemmistö suomalaisista luottaa presidenttiin, hallitukseen vain reilu kolmannes

Suomalaiset luottavat tasavallan presidenttiin.

STTHelsinki

Enemmistö suomalaisista luottaa presidenttiin, mutta hallitukseen luottaa vain reilu kolmannes, käy ilmi Kunnallisalan kehittämissäätiön julkaisemasta kyselystä. Kyselyyn vastanneista 78 prosenttia luottaa erittäin tai melko paljon presidenttiin. Hallituksesta samaa sanoi vain 35 prosenttia. Lisäksi 38 kertoi luottavansa eduskuntaan.

Pääministeripuolue keskustan kannattajista huomattavasti suurempi osa luottaa hallitukseen. Keskustalaisista vastaajista 77 prosenttia kertoi luottavansa hallitukseen. Kokoomuksen kannattajista samaa sanoi 69 prosenttia.

Kunnallisalan kehittämissäätiön kyselyssä mitattiin myös luottamusta moniin muihin yhteiskunnan toimijoihin. Hieman yli puolet vastaajista kertoi luottavansa tiedotusvälineisiin. Kirkkoon luotti 44 prosenttia vastaajista ja ammattiyhdistysliikkeeseen 41 prosenttia.

Kyselyn toteutti Kantar TNS, ja joulukuun alussa tehtyjä haastatteluja oli yli tuhat. Virhemarginaali on suurimmillaan vajaat kolme prosenttiyksikköä suuntaansa.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös