Lukemisto

"Kurkin tärisevänä sälekaihtimien välistä, kun muut elivät elämäänsä" – Kalle Lähde raitistui vasta, kun hänestä puristettiin ulos totuus

Tilaajalle

Kalle Lähde oli jo armeijaiässä paatunut juoppo. Tämän hän tajusi vasta vuosikymmeniä myöhemmin. Lähteen elämä pyöri alkoholin ympärillä pitkään. Nyt Lähde auttaa muita alkoholisteja raitistumaan.

Jari Laurikko
Kalle Lähteen mukaan oli helpotus tajuta, että juomisen takana on sairaus, ei selkärangattomuus. Vaikka Lähde on nyt raitis, hän tietää, että alkoholistilla

Kalle Lähteen mukaan oli helpotus tajuta, että juomisen takana on sairaus, ei selkärangattomuus. Vaikka Lähde on nyt raitis, hän tietää, että alkoholistilla "helvetti on yhden ryypyn päässä".

Päivi Ojanperä

Oli vuosi 2013 ja Kalle Lähde joi kuollakseen. Juominen ei ollut enää tuuriluontoista vaan jatkuvaa. Lähde oli niin huonossa kunnossa, ettei pystynyt menemään ovesta ulos ihmisten ilmoille.

– En pystynyt enää skarppaamaan. Kurkin tärisevänä sälekaihtimien…


Haluatko lukea koko jutun?

Tutustu maksutta Lapin Kansan digitilaukseen kahden viikon ajan. Saat lukuoikeuden kaikkiin maksullisiin ja tähtijuttuihin, sekä näköislehteen. Tilaus päättyy automaattisesti kokeilujakson jälkeen.


Lue myös