Lähes kaikki puolueet suhtautuvat myönteisesti rasismin vastaisen julkilausuman uusimiseen, kertoo Keskisuomalainen. SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne on esittänyt, että eduskuntapuolueet allekirjoittaisivat uudelleen Euroopan poliittisten puolueiden peruskirjan rasismista vapaan yhteiskunnan puolesta.

Julkilausuma tehtiin ensikerran vuonna 1998 ja uusittiin 2011.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtajan Sampo Terhon mukaan uusiminen ei ole tarpeen, koska vanha julistus on voimassa ja hallitusohjelmassa on selkeästi irtisanouduttu rasismista. Terhon mukaan puolue ei todennäköisesti allekirjoita julistusta, jos sitä sille ehdotetaan.

Keskustan puoluesihteeri Timo Laaninen sanoo, että keskusta on valmis edistämään asiaa.

Kokoomuksen Arto Satosen mukaan he eivät hyväksy rasismia missään muodossa, mutta hän ei ota suoraan kantaa, pitäisikö peruskirjan allekirjoitukset uusia.


Kommentit (1)

  • pasi l

    Aloite julistuksen allekirjoitusten uusimisesta on tyhjää propagandaa, pikkupäistä sisäpoliittista nälvimistä isolla kansainvälisellä asialla. Demareilta ei poliittinen keskustelu nyt suju yhtään, heidän tapansa keskustella on haettu sadan vuoden takaa työväentalon halkopinojen välistä.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös