Korkein oikeus päätti: Timo Rädylle päiväsakkoja Hilkka Ahteen työsyrjinnästä

Juttua puitiin Korkeimmassa oikeudessa alkuvuonna. Itse tapahtumista on kulunut yli kuusi vuotta.

Joel Maisalmi
Korkein oikeus päätti: Timo Rädylle päiväsakkoja Hilkka Ahteen työsyrjinnästä

AKT:n entinen puheenjohtaja Timo Räty (vas.) ja Hilkka Ahde kohtasivat Korkeimmassa oikeudessa helmikuussa 2018. KKO antoi ratkaisunsa tänään keskiviikkona.

Markku Uhari

Korkein oikeus (KKO) on tuominnut Auto- ja kuljetusalan työntekijäliiton AKT:n entisen puheenjohtajan Timo Rädyn entisen alaisensa Hilkka Ahteen työsyrjinnästä. Rangaistuksena KKO määräsi Rädylle 20 päiväsakkoa.

Lisäksi Rädyn pitää maksaa Ahteelle kärsimyskorvauksia yhteensä 1 000 euron edestä ja vielä tämän tuhansien eurojen oikeudenkäyntikulut korkoineen

Rädyn keskiviikkona KKO:sta saama tuomio tuli Ahteen irtisanomiseen liittyvistä tapahtumista. Varsinaiset tapahtumat ovat sijoittuneet vuoteen alkuvuoteen 2012.

Perusteena KKO lausui, että Räty oli ollut tietoinen siitä, että viestintäpäällikkönä työskennellyt Ahde oli toimittanut työsuojeluviranomaisille kantelun. Tästä huolimatta Räty oli äänestänyt AKT:n ylimääräisessä liiton hallituksen kokouksessa Ahteen erottamisen puolesta.

KKO:n mukaan työsuojeluilmoituksen teko liittyi irtisanomiseen, ja tämän vuoksi asiaa voitiin pitää työsyrjintänä.

Korkein oikeus järjesti helmikuussa 2018 suullisen käsittelyn, johon osallistuivat Ahde ja Räty. KKO:n päätöksen ja tapahtumien välillä on siis kulunut aikaa yli kuusi vuotta.

KKO kumosi hovioikeuden tuomion

Aiemmin käräjäoikeus oli tuominnut Rädyn työsyrjinnästä, mutta Helsingin hovioikeus vapautti tämän tuomiosta. Syyttäjä valitti aikanaan hovioikeuden päätöksestä KKO:een. KKO siis kumosi hovioikeuden tuomion.

Pian kokouksen jälkeen AKT:n liittohallitus perui Ahteen irtisanomisen ja palkkasi hänet toiseen tehtävään. Sen sijaan Räty siirrettiin sivuun AKT:n puheenjohtajan tehtävästä.

Räty on saanut aiemmin myös tuomion Ahteen työpaikkakiusaamisesta. 80 päiväsakon tuomio on lainvoimainen.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös