Kirkkonummen Veikkolassa 160  000 litraa jätevettä lorisi luontoon

STTKirkkonummi

Suuri määrä jätevettä pääsi vuotamaan luontoon uudenvuoden alla Kirkkonummen Veikkolassa Uudellamaalla. Kirkkonummen kunnan mukaan ylivuodon määrä on arviolta 160 kuutiometriä eli 160  000 litraa.

Ylivuodon syy oli Veikkolan pumppaamossa repeytynyt takaiskuventtiili. Vesihuoltolaitoksen kaukovalvonta ei antanut pumppaamolta hälytystä, joten ylivuoto kesti kunnan tiedotteen mukaan kohtuuttoman kauan. Jätevettä pääsi vuotamaan maastoon 29.–30. joulukuuta.

Tapahtunut huomattiin vasta, kun asukkaat ilmoittivat tapahtuneesta vesihuoltolaitoksella. Asentajat saivat vaihdettua takaiskuventtiilin ja palautettua pumppaamon nopeasti toimintaan.

Kirkkonummen Veden mukaan tilanne oli yllättävä eikä siihen osattu etukäteen varautua.

Ylivuodosta kertoi ensimmäisenä Länsiväylä.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös