Keskiviikkona sateenvarjolle on käyttöä lähes koko maassa, vain Pohjois-Lapissa poutaisempaa

Pekka Aho

STT

Sää jatkuu epävakaisena koko maassa. Ilmatieteen laitoksen mukaan puuskatuuli voi puhaltaa maan etelä- ja keskiosissa keskiviikkona jopa 15–20 metriä sekunnissa. Päivystävän meteorologin Tuomo Bergmanin mukaan myös merialueilla tuulet puhaltavat noin 20 metriä sekunnissa.

Keskiviikkona vettä sataa etenkin maan etelä- ja kaakkoisosissa.

– Varsin runsaita sateita on luvassa. Muutama kymmenen millimetriä voi tulla vettä laajalti etelässä. Kaakossa voi tulla paikoin yhteensä lähemmäs viitisenkymmentä millimetriä, jos tiistai-illan sateet lasketaan mukaan, Bergman sanoo.

Sadekuuroja on luvassa myös maan pohjoisosissa, mutta Pohjois-Lapissa voi olla paikoin poutaisempaa.

Bergmanin mukaan sää jatkuu vaihtelevana loppuviikkoa kohden. Suomen ylitse kulkevat sadealueet tuovat hajanaisia sateita koko maahan.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös