Ruoka

Kaupassa kaurajuoma kiinnostaa, mutta ravintolassa ekologinen ruoka ei pure asiakkaisiin – Syötkö lihaa 81 kiloa vuodessa vai maistuvatko pavut?

Lännen Media kysyi, miten kasvisvaihtoehdot pärjäävät kaupoissa ja ravintoloissa. Osuudet ovat vielä pieniä, mutta erityisesti kauratuotteissa kasvu on ollut kovaa.

Esimerkiksi kasvipohjaisissa välipaloissa myyntiluvut ovat kasvaneet paljon.

Esimerkiksi kasvipohjaisissa välipaloissa myyntiluvut ovat kasvaneet paljon.

Ossi Rajala

Muutos on hidasta, mutta sitä tapahtuu. Suomalaisten ruokavaliossa kasvipohjaiset tuotteet korvaavat entistä enemmän liha- ja maitotuotteita.

Osuudet ovat toistaiseksi vielä melko pieniä, mutta kaupan alalla ennustetaan kasvistuotteille kasvua.

S-ryhmän ryhmäpäällikkö…


Haluatko lukea koko jutun?

Tilaa Lapin Kansan Digi nyt alkaen 9,90 €/kk. Valitse itsellesi sopivin tilaus. Etusi jopa -50 %! Saat rajattoman lukuoikeuden kaikkiin lapinkansa.fi:n sisältöihin, näköislehteen ja uutissovellukseen.


Lue myös