Juhannusviikosta tulossa kylmä – Lapissa saattaa olla yöpakkasia

MARKKU LESKINEN
Juhannusviikosta tulossa kylmä – Lapissa saattaa olla yöpakkasia
STT

Koko juhannusviikko näyttäisi olevan suuressa osassa maata kolea ja monin paikoin sateinenkin, ennustaa Ilmatieteen laitos.

Jo alkuviikosta Lappiin alkaa virrata koillisesta kylmää ilmaa, ja korkeimmilla paikoilla voi sataa myös räntää. Etelässä on vielä maanantaina lämmintä, mutta tiistai vaikuttaa kolealta ja sateiselta myös etelässä.

Viikon puolivälissä kylmempi ilma leviää koillisesta koko maahan ja Pohjois-Lapissa saattaa olla selkeinä öinä myös yöpakkasia. Ilmatieteen laitoksen päivystävän meteorologin mukaan keskikesän yöpakkaset ovat Lapissakin hyvin harvinaisia.

Juhannusaatto vaikuttaa kolealta ja heikkoja sateita voi tulla idässä ja pohjoisessa. Itärajalla saattaa olla alle kymmenen astetta, etelässä vähän lämpimämpää. Juhannuspäiväksi sää voi lämmetä hieman ja aurinkokin näyttäytyä.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös