"Jos Jussia ei valita, perussuomalaiset jatkaa kepun ja kokoomuksen puudelina"

Näin perussuomalaiset vaikuttajat kehuvat puheenjohtajakisan suosikkejaan ja haukkuvat heidän kilpailijoitaan Lännen Median kyselyssä.

Timo Marttila

Jussi Halla-ahon vastustajat eivät usko hänen pystyvän johtamaan perussuomalaisia Brysselistä käsin.

Aki Taponen

Perussuomalaiset vaikuttajat perustelevat Jussi Halla-ahon valintaa puheenjohtajaksi Lännen Median kyselyssä sillä, että se olisi varmin tae muutoksesta.

–Perussuomalaiset on nyt lojaali. Se on lojaali keskustalle, kokoomukselle ja erityisesti puolue-eliitin hillotolpalle. Nykylinjan takuumies on Sampo Terho, arvostelee Antti Salminen Lopelta.

–Jos jostain muusta kuin Jussista tulee uusi puheenjohtaja, jatkuu perussuomalaisten puudelina oleminen kepulle ja kokoomukselle. Se tarkoittaa perussuomalaisten häviämistä kokonaan poliittiselta kartalta, perustelee toinen Halla-ahon kannattaja.

–Terho on salonkikelpoinen, mutta hänen niskansa on nykyisessä hallituksessa taitettu, ja kun niska on kerran taitettu, paluuta ei ole. Halla-ahon niskaa ei ole vielä taitettu, ja siksi hän edustaa Terhoa paremmin sitä, mistä perussuomalaisuudessa on kyse, perustelee Kari Ilkkala Hämeenlinnasta.

Soinin varjo pelottaa

–Puolue kaipaa uudistusta enkä näe Sampo Terhon kykenevän siihen. Hänestä tulisi perussuomalaisten Ville Itälä (kok.), joka jää vanhan puheenjohtajan varjoon. Puolueen kannatukselle se olisi erittäin turmiollista, yksi Halla-ahon kannattaja perustelee.

–Jos Terho valitaan puolueen puheenjohtajaksi, jäsenistölle ei ole selvää, kuka oikeasti johtaa puoluetta. SMP-perussuomalaiset eli sämppärit aiheuttavat toistuvasti harmia ja mielipahaa muille puolueen aktiiveille ja rivijäsenille. Timo Soini ja Raimo Vistbacka edustavat rinta rottingilla tätä mädännäisyyttä puoluekoneistossa, kirjoittaa Matti Haapala Rovaniemeltä.

–Nykyjohto on vieraantunut kansan syvien rivien tuntemuksista. Siksi tarvitaan muutosta ja Jussi Halla-aho edustaa sitä, Timo Tolonen Rovaniemeltä perustelee.

"Puolue repeäisi kahtia"

Sampo Terhon kannattajia arveluttaa Halla-ahon aikomus johtaa puoluetta europarlamentaarikkona.

–Halla-aho ei pysty hommaan Brysselistä käsin ja julkisuutta pakoillen. Lisäksi mediaimagostamme on tullut paljon kovempi, kuin mitä todellisuudessa olemme. Halla-aho pahentaisi asiaa. Jos hänet valitaan, puolue repeäisi kahtia, hänen vastustajansa perustelee.

–Halla-aho on siviilipalveluksen valitsemalla ilmaissut, ettei aio puolustaa suomalaisia lapsia, naisia ja vanhuksia vihollisen mahdollisesti hyökätessä Suomeen. Valintani on siis Terho, perustelee Markku Kuutti Kokkolasta

"Pärjää muutenkin kuin mamuttamalla"

Sampo Terhon kannattajat kehuvat häntä laaja-alaiseksi yleispoliitikoksi, joka aiheuttaa vähiten ristiriitoja ja pystyy yhdistämään puolueen.

–Tarvitaan laaja-alaista, mutta tietyissä asioissa tiukkaa asiaosaamista, ja sitä Sampolta löytyy, perustelee Reijo Ojennus Parkanosta.

–Terho välittää puolueesta ja sen ihmisistä, kuuntelee heitä ja tekee suoraselkäisiä ratkaisuja suomalaisen edun puolesta. Hän on laaja-alainen poliitikko, karismaattinen esiintyjä ja erinomainen ihmisten johtaja, kirjoittaa Tiina Ahva Helsingistä.

–Sampo Terho on yhteistyökykyinen. Hänestä perussuomalaiset saa puheenjohtajan, joka kykenee pitämään puolueen hallituskelpoisena, eräs hänen kannattajansa perustelee.

–Sampo on ainoa, joka pärjää politiikassa muutenkin kuin mamuttamalla (maahanmuuttoteemalla), perustelee yksi vastaaja.

–Eikä herätä muissa puolueissa niin paljon negatiivisia mielleyhtymiä kuin esimerkiksi Halla-aho, säestää toinen.

Suora linkki LM-kyselyn raaka-aineistoon.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös