Rami Nieminen

Terhi Seppänen työskentelee vahtimestarina Turun seudun työttömät ry:n toimintakeskuksessa. Palkkatuettu työpaikka löytyy tammikuun lopulla, sen jälkeen kun hänen työllistymissuunnitelmansa päivitettiin TE-toimistossa.

Seppänen kehuu, että yhteydenpito TE-toimiston kanssa on ollut mutkatonta. Valtaosa työttömistä ei kuitenkaan ole päässyt vielä alkuvuoden aikana määräaikaishaastatteluun.

Maaliskuun alussa 41 prosentilla työttömistä oli ajantasainen työllistymissuunnitelma. Se tarkoittaa, että heidät on haastateltu kuluneen kolmen kuukauden sisällä. Vuoden alussa vastaava luku oli 18 prosenttia.

Tavoitteena on, että ensimmäinen haastattelu järjestettäisiin 15 päivän sisällä työttömäksi jäämisestä. Tuomaala kertoo, että maaliskuun alussa vain joka kolmas uusista työttömistä ehdittiin haastatella tavoiteajassa.

Hallituksen myöntämän lisärahan turvin TE-toimistoihin on ehditty jo palkata uutta työvoimaa vauhdittamaan haastattelujen tahtia.

Sen sijaan viiden miljoonan euron määrärahaa ostopalvelujen hankintaan ei ole vielä ehditty käyttää. Tarjouskilpailut päättyvät vasta ensi kuussa, joten apuvoimat saataneen käyttöön vasta loppukeväällä.

Joitain tilastopilkahduksia uusien toimien tehosta on Tuomaalan mukaan jo nähtävissä.

- Alkaneiden pitkäaikaistyöttömyyksien määrä on kääntynyt laskuun laskuun viimeisimpien kuukausien aikana. Jonkin verran myös hyvin pitkien, eli kahden vuoden työttömyyksien alkamiset ovat tasaantuneet viime aikoina. Nämä ovat merkkejä, joihin lisääntyneillä määräaikaishaastatteluilla on voinut olla vaikutusta, Tuomaala sanoo.


Kommentit (1)

  • Aappa

    Eikö kannattaisi enemmän seurata työttömyydestä aiheutuvia vuosittaisia kuluja, kun näitä kikkailutoimenpiteitä, jotka tarjoavat ziljoona eri mahdollisuutta tarjoilla lukuja kenenkin tarpeiden mukaan?

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös