IS ja IL: Raiskausväitteitä levittänyt opiskelija tuomittiin 10  000 euron korvauksiin törkeästä kunnianloukkauksesta

STTHelsinki

Helsingin käräjäoikeus on tuominnut oikeustieteen opiskelijan törkeästä kunnianloukkauksesta, koska hänen katsottiin levittäneen raiskausväitteitä. Nainen määrättiin maksamaan 50 päiväsakkoa ja uhrille 10  000 euroa korvauksia henkisistä kärsimyksistä. Asiasta kertovat Ilta-Sanomat ja Iltalehti.

Helsingin yliopiston oikeustieteellisessä tiedekunnassa opiskellut nainen kertoi lehtien mukaan useille ihmisille opiskelijatoverinsa raiskanneen hänet syksyllä 2015 pidettyjen opiskelijajuhlien jälkeen. Mies kertoi oikeudessa raiskausväitteiden tuhonneen hänen opiskelijaelämänsä. Hän kertoi kolmen naisen käyneen hänen kimppuunsa mainiten raiskauksen ja sanoi jopa harkinneensa opintojensa keskeyttämistä.

Lehtien mukaan nainen oli käynyt syksyllä 2015 poliisin puheilla, mutta jättänyt asian sikseen. Naisen mukaan poliisi varoitti häntä näyttövaikeuksista ja kunnianloukkauksen riskistä.

Käräjäoikeus katsoi lehtien mukaan todistajalausuntojen perusteella, että nainen oli kertonut raiskauksesta ja nimennyt miehen tekijäksi useille ihmisille. Oikeuden mukaan hänen olisi pitänyt tajuta, että asia leviää opiskelijapiireissä laajaan tietoisuuteen. Oikeus totesi, ettei miestä ole tuomittu eikä edes syytetty raiskauksesta.

Tuomittu nainen on ilmoittanut tyytymättömyytensä päätökseen, joten asian käsittely jatkunee hovioikeudessa.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös