Iäkäs mies tuomittiin törkeistä lapsiin kohdistuneista seksuaalirikoksista – rangaistus kaksi vuotta ehdollista

Iäkäs mies tuomittiin törkeistä lapsiin kohdistuneista seksuaalirikoksista – rangaistus kaksi vuotta ehdollista

Mies sai ehdollista vankeutta.

STTJyväskylä

Vuosia lapsia hyväksikäyttänyt iäkäs mies tuomittiin maanantaina ehdolliseen vankeuteen Keski-Suomen käräjäoikeudessa.

Oikeuden mukaan hyväksikäyttö alkoi vuonna 2003, jolloin mies oli 63-vuotias. Uhreja oli kolme, joista kahden osalta hyväksikäyttö alkoi kun he olivat vain nelivuotiaita. Viimeisen uhrin osalta hyväksikäyttö loppui oikeuden mukaan vasta vuonna 2015.

Käräjäoikeus tuomitsi miehen kahden vuoden ehdolliseen vankeuteen ja noin 1  700 euron sakkoihin kahdesta törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja yhdestä perusmuotoisesta lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Oikeus huomioi rangaistusta lieventävinä seikkoina sen, että mies on 78-vuotias, hänen terveytensä on heikko eikä häntä ole aiemmin tuomittu rikoksista. Mies tuomittiin myös maksamaan uhreilleen yhteensä 28  000 euroa korvauksia.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös