Huhtasaari vaatii korvauksia pankkikriisin uhreille, asettaisi presidenttinä totuuskomission – "Anteeksipyynnöt eivät riitä"

Perussuomalaisten presidenttiehdokas vetosi ay-liikkeeseen: ei lakkoja ennen vaaleja

STTHelsinki

Perussuomalaisten presidenttiehdokas Laura Huhtasaari vaati uudenvuodenpuheessaan korvauksia 1990-luvun pankkikriisistä kärsineille suomalaisille ja heidän jälkeläisilleen. Huhtasaari lupasi asettavansa totuuskomission selvittämään pankkikriisin tapahtumat, jos hänet valitaan presidentiksi.

Huhtasaaren mukaan pankkikriisi ja lama horjuttivat kansalaisten luottamusta yhteiskunnan oikeudenmukaisuuteen ja varjostavat vieläkin presidentti-instituution uskottavuutta.

–  Pahoittelut tai anteeksipyynnöt pankkikriisin uhreille ja heidän omaisilleen eivät riitä. Kymmenillä tuhansilla yrittäjillä ja sadoilla tuhansilla velallisilla sekä heidän jälkeläisillään on oikeus saada korvaukset kärsimistään vääryyksistä, Huhtasaari sanoi.

Huhtasaari lupasi myös ryhtyä presidenttinä johtamaan neuvotteluja työmarkkinoiden pelisäännöistä. Työmarkkinat eivät kuulu presidentin valtaoikeuksien piiriin, mutta Huhtasaaren mielestä presidentin on tehtävä oma osansa, jotta orastava talouskasvu voisi jatkua häiriöittä.

–  Vetoan nyt ammattiyhdistysliikkeeseen, ettei mahdollisia poliittisia lakkoja aloiteta ainakaan ennen presidentinvaaleja. Presidenttinä kutsun kaikki osapuolet välittömästi Mäntyniemeen. Haetaan ja vahvistetaan siellä yhteiset työmarkkinoiden pelisäännöt tuleville vuosille.

Lisäksi Huhtasaari piti puheessaan esillä tuttuja teemojaan, kuten kielteisen päätöksen saaneiden turvapaikanhakijoiden säilöönottoa, Suomen itsenäisyyden puolustamista ja EU:n ilmastosopimuksen avaamista.

–  Itsenäisen Suomen valtion ei tarvitse suvaita omien arvojensa vastaisia arvoja. Millään kansainvälisellä sopimuksella ei tätä oikeutta viedä eikä loukata.

Huhtasaari kehotti suomalaisia tekemään äänestyspäätöksensä asiaperusteisesti ja sanoi, ettei ole mustavalkoinen ihminen, vaan pohjimmiltaan lempeäluonteinen sinivalkoinen suomalainen.


Kommentit (1)

  • Nimetön

    Näin olisi pitänyt toimia jo ajat sitten.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös