Hiihtäjä Aino-Kaisa Saarinen: Tiedän ja muistan aina, että edustan Suomea

-
Hiihtäjä Aino-Kaisa Saarinen: Tiedän ja muistan aina, että edustan Suomea

Hiihtäjä Aino-Kaisa Saarinen.

Mikko Pulliainen

Menestynyt maastohiihtäjä Aino-Kaisa Saarinen on tyytyväinen saadessaan tavata Linnan juhlissa mielenkiintoisia ihmisiä. Häntä ilahduttaa, että mukana on paljon urheilijoita.

Urheilu liitetään suomalaisuuteen ja sinivalkoisiin hetkiin. Kuinka paljon urheilija kesken suorituksen tai sen jälkeen ajattelee maataan, jota edusta?

–Hetket, kun nousee korkeimmalle korokkeelle, ja näkee että lippu nousee ja Maamme-laulu soi, ovat toki sykähdyttäviä. Vaikka ei satu pärjäämäänkään, tiedän ja muistan aina, että edustan Suomea ja teen sen mahdollisimman hyvin.

Hienon ammattilaisuran tehnyt tennispelaaja Jarkko Nieminen kilpaili lähes aina Suomen ulkopuolella.

–Aina löytyi joku suomalainen ja Suomen lippu, mikä oli tosi hauskaa, oli missä maailmankolkassa tahansa, hän kertoo.

Sekä Saarinen että Nieminen ovat viidettä kertaa Linnan juhlissa. Udeltaessa juhlien jatkopaikkaa Saarinen kertoi menevänsä yöksi tädilleen Tikkurilaan, sillä aamulla on lento Davosiin.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös