Presidentinvaalit

Väyrynen aikoo tulla Mikko Kärnän tilalle eduskuntaan keväällä – Väyrynen pitää vaalitulosta "loistavana"

Arkisto
Väyrynen aikoo tulla Mikko Kärnän tilalle eduskuntaan keväällä – Väyrynen pitää vaalitulosta "loistavana"

Mikko Kärnä on ollut Paavo Väyrysen tilalla eduskunnassa. Hän joutuu väistymään, kun Väyrynen sanoo palaavansa eduskuntaan keväällä.

STT

Valitsijayhdistyksen ehdokas Paavo Väyrynen sanoo olevansa erittäin tyytyväinen vaaleissa saamaansa äänimäärään.

–  On tämä loistava tulos kun meillä oli lyhyt kampanja, ei ollut puoluetuella ylläpidettyjen puolueorganisaatioiden tukea, ei ollut talouselämän lahjoituksia. Pienellä talkooporukalla tämä tulos saatiin aikaan. Se on aivan loistava, Väyrynen sanoi Säätytalolle.

– Loppuvaiheessa oli se tunne, että olisin ollut vahvemmassa nousussa, mutta kyllä tämä lähtökohdat huomioon ottaen on aivan loistava tulos, Väyrynen sanoi.

Väyrysen mukaan olisi suomalaisen kansanvallan kannalta hyvä asia, jos vaaleissa olisi käyty toinen äänestyskierros.

–  Siinä olisi päästy perusteellisemmin keskustelemaan, Väyrynen sanoi.

Väyrysen mukaan hänen suunnitelmissaan on seuraavaksi paluu eduskuntaan kevään mittaan. Tarkoituksena on aloittaa valmistautuminen seuraaviin eduskuntavaaleihin. Maakuntavaaleihin Väyrynen ei aio lähteä ehdolle.

Väyrysen vaalivalvojaisillassa on muun muassa muisteltu kampanjan alkua videoin. Väyrynen ilmoittautui kisaan viime tingassa, mutta sai vauhdilla kasaan vaaditut 20  000 kampanjakorttia ja ylikin.

Illalla noin puoli yhdeksältä Paavo Väyrysen ääniosuus oli kuusi prosenttia.

Väyrynen on presidenttiehdokkaana neljättä kertaa. Hän kertoi lokakuussa palaavansa europarlamentista kotimaan politiikkaan ja eduskuntaan, jos häntä ei valita presidentiksi. Vaalivalvojaisissaan hän sanoi palaavansa Suomeen keväällä.

Viime presidentinvaaleissa vuonna 2012 Väyrynen oli keskustan ehdokkaana. Tuolloin hänen äänisaaliinsa oli vaalien kolmanneksi suurin ja hän taisteli tasaväkisesti paikasta kakkoskierrokselle vihreiden Pekka Haaviston kanssa.

Jo vaali-illan alkajaisiksi valitsijayhdistyksen ehdokas totesi jo olevansa "vaalien suuri voittaja", koska hänen kampanjansa onnistui keräämään paljon kannatusta ilman puolueen tukea tai miljoonarahoitusta.

Sitä, asettuuko hän ehdokkaaksi vielä seuraavissa presidentinvaaleissa, Väyrynen ei kommentoinut.

Väyrynen ilmoitti viime lokakuussa palaavansa europarlamentista Suomen eduskuntaan, jos häntä ei valita presidentiksi. Vaalivalvojaisissaan hän sanoi palaavansa Suomeen keväällä.

–Kevään mittaan, en ole vielä päättänyt päivää, Väyrynen toisti paluuaikeitaan Ylen haastattelussa kello 21 aikaan.

Tällä hetkellä eduskunnassa Väyrysen paikalla on Mikko Kärnä (kesk.).

Paluun tarkoituksena on aloittaa valmistautuminen seuraaviin eduskuntavaaleihin. Maakuntavaaleihin Väyrynen ei aio lähteä ehdolle.

Väyrynen sanoi matkustavansa tiistaina Brysseliin.

Kärnä sanoi sunnuntai-iltana, ettei hän ole huolissaan työllistymisestään mahdollisen eduskunnasta lähdön jälkeen. Lue lisää Kärnän ajatuksia täältä.


Lue myös nämä


Kommentit (3)

  • Sauli rulettaa

    Vaihdossa ei keskiarvo nouse. Mutta ei laskekaan. Heidän lorunsa on jo kuultu. Kunhan koheltavat.

  • Nimetön

    Näissä vaaleissa ei kukaan hävinnyt, jopa Paavokin 6% kannatuksella. oli erittäin tyytyväinen. Paavo ei päässyt toiselle kierrokselle mutta oli nyt tyytyväinen. Sitten voisi kysyä gallupeista oliko pahasti väärässä ja tehty niin, että Paavon kannatus ei ole todellinen näissä gallupeissa Odotan koska Väyrynen syyttää äänet on laskettu väärin.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös