Brother Christmas -hahmona tunnettu Ari Koponen pyrkii eduskuntaan – yhdistykseen liittyy neljä rikosepäilyä

Hanne Salonen / Eduskunta
Ari Koponen on ollut julkisuudessa Brother Christmas hyväntekeväisyyshahmona. Nyt hän pyrkii eduskuntaan päättämään muun muassa valtion budjeteista. Kuvituskuva.

Ari Koponen on ollut julkisuudessa Brother Christmas hyväntekeväisyyshahmona. Nyt hän pyrkii eduskuntaan päättämään muun muassa valtion budjeteista. Kuvituskuva.

Virpi Niemistö

Brother Christmas -hyväntekeväisyyshahmona tunnettu Ari Koponen pyrkii kansanedustajaksi huhtikuun eduskuntavaaleissa. Hänet on nimetty perussuomalaisten ehdokkaaksi Uudenmaan vaalipiiristä.

Helsingin Sanomat uutisoi Koposen ehdokkuudesta ensimmäisenä viime viikolla.

– Vaikuttamisen halu on ajanut minut pyrkimään kansanedustajaksi. Eduskunnassa on tärkeää olla kansanedustajia, jotka ovat nähneet apua tarvitsevien vaikeita tilanteita ja ymmärtävät heidän ongelmiaan sekä pystyvät lisäksi tekemään työtä yli puoluerajojen, Koponen perustelee ehdokkuuttaan.

Tiedotteen mukaan Koponen on kerännyt perustamansa Brother Christmas ry:n kautta yli miljoona euroa noin 15 000:lle apua tarvitsevalle.

Koposen viime vuoden lopulla käynnistämä kansalaisaloite lasten ja nuorten syrjäytymiseen johtaviin ongelmiin puuttumiseen alakouluissa on kerännyt yli 52 000 kannatusilmoitusta.

Esitutkinta valmiina

Helsingin Sanomat kertoi Brother Christmasin rahankäyttöön liittyvistä epäselvyyksistä viime vuoden helmikuussa.

Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen talousrikostutkintayksikkö sai tammikuussa valmiiksi Brother Christmas ry:n toimintaan liittyvän esitutkinnan.

Yhdistykseen liittyy neljä rikosepäilyä. Kolme niistä on epäilyjä rahankeräysrikoksesta. Näiden lisäksi yhdistystä epäillään törkeästä kirjanpitorikoksesta.

Koponen on kiistänyt kaikki esitetyt väitteet väärinkäytöksistä.

– Vaikka nyt olenkin yhden tietyn puolueen ehdokkaana, haluan kuitenkin toteuttaa hyviä tekoja ja päätöksiä kaikkien suomalaisten puolesta yli puoluerajojen. Brother Christmas ry:n avustustyö hädänalaisten hyväksi jatkuu lisäksi kuten ennenkin riippumatta vaalimenestyksestäni, Koponen korostaa ehdokkuuteensa liittyen.

Korjaus: Korjattu otsikkoa klo 14.30.


Kommentit (2)

  • Nimetön

    Onhan perussuomalaisilla ehdokkaana myös raiskauksesta tuomittu “työmies” Tämä kuvaa hyvin paljon perussuomalisten moraalia!

  • Miksi ehdokkaaksi

    Mielenkiintoista on se, että yksi sun toinen, joka on toiminut ainakin jotenkin harmaalla alueella, pyrkii kansanedustajaksi. Tuosta voisi tietenkin vetää suoria johtopäätöksiä edustajien moraalista, mutta en sitä tee. Kansahan sen valinnan päättää ja varmasti ko. henkilö tulee saamaan ääniä, mutta onko hänestä ajamaan yhteisiä asioita, voi olla eri mieltä.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös