Virpi Niemistö

Poikkeuksellisen kuuma ja kuiva kesä heijastuu myös juomavalmistaja Altian kruununjalokiven Koskenkorvan valmistukseen. Koskenkorvan raaka-aineen kotimaisen ohran sato on jäämässä yli 10 prosenttia pienemmäksi kuin viime vuonna.

–Vaikutus sadon määrään ja laatuun selviää kolmannella vuosineljänneksellä. Koskenkorvan tehtaan tehokkuuden varmistamiseksi varaudumme mahdollisuuksien mukaan vaihtoehtoisiin ratkaisuihin, Altian toimitusjohtaja Pekka Tennilä toteaa perjantaina julkistetussa osavuosikatsauksessa.

Hänen mukaansa myös juomien hinnoitteluun kohdistuu näissä olosuhteissa painetta.

–Samaan aikaan jatkamme tiukkaa kustannuskuria ja keskitymme parantamaan tehokkuutta entisestään, Tennilä jatkaa.

Vuoden toisella neljänneksellä Altian vertailukelpoinen liiketulos oli 5,2 miljoonaa, kun vuotta aiemmin yhtiön vertailukelpoinen liiketulos oli 5,6 miljoonaa euroa.

Altian liikevaihto laski tammi-kesäkuussa edellisvuodesta neljällä miljoonalla eurolla ollen nyt 160,4 miljoonaa euroa.

Toimitusjohtaja selittää liikevaihdon laskua heikoilla Ruotsin ja Norjan kruunuilla sekä Altia Industrial -segmentin alhaisemmalla liikevaihdolla.

Huhti–kesäkuun liikevaihto oli 87,1 miljoonaa euroa, kun se viime vuonna vastaavaan aikaan oli 91,3 miljoonaa. Tähän muutoksen vaikutti yhtiön mukaan muun muassa pääsiäisen ajoittuminen.

Myös keväällä pörssiin menneen yrityksen osakekohtainen tulos laski hitusen.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös