Pandoja tähdikseen odottava Ähtärin eläinpuisto saa uuden pomon Saariselältä

"Nyt on tuhannen taalan paikka."

Olli Miettunen
Pandoja tähdikseen odottava Ähtärin eläinpuisto saa uuden pomon Saariselältä

Ähtärin eläinpuisto saa uuden toimitusjohtajan Saariselältä.

Eeva Nikkilä-kiipulaHelsinki

Ähtärin eläinpuisto saa uudeksi luotsikseen naisen pohjoisesta – ja etelästä. Helmikuun alussa johtajan pallille istahtaa 41-vuotias restonomi Jonna Pietilä, joka on 14 viime vuotta viihtynyt Lapin maisemissa. Mutta lähtöisin Pietilä on Helsingistä.

Eläinpuiston toimitusjohtajan paikkaa hän innostui hakemaan heti, kun näki ilmoituksen auki olevasta paikasta.

–  Ensimmäinen reaktio oli, että no nyt tosta. Nyt on tuhannen taalan paikka. On erittäin mielenkiintoinen yhtiö mielenkiintoisessa tilanteessa, pandat tulossa, ollaan hakemassa erittäin voimakasta kasvua, Pietilä kertoo STT:lle puhelimitse.

Ähtärin eläinpuisto on Pietilän mukaan resort-tyyppinen paikka.

–  Se on keskellä ei mitään, mutta on erittäin vetovoimainen matkailutuote ja nimenomaan kokonaisuus, hän sanoo.

Pietilällä on vahva hotellialan osaaminen ja kokemusta myynnin ja markkinoinnin organisoinnista. Tällä haavaa hän työskentelee Santa's Hotel Tunturin hotellinjohtajana Saariselällä.

"Kyse ympyrän sulkeutumisesta"

Eläinpuisto on ollut viime aikoina monien mielenkiinnon kohteena, koska sinne odotellaan pandapariskuntaa Kiinasta. Hua Bao ja Jin Baobao laskeutuvat Helsinki-Vantaan lentokentälle 18. tätä kuuta. Pietilä ei pääse pariskuntaa vastaan, mutta ehtii tutustua kaksikkoon otettuaan toimitusjohtajan tehtävät vastaan 1. helmikuuta. Yleisölle pandat esittäytyvät 17. helmikuuta alkaen.

Pietilä odottaa innolla, minkä piristysruiskeen pandat tuovat tullessaan matkailulle.

–  Ovathan pandat kiehtovia eläimiä, mutta kiinnostava juttu on, mitä mahdollisuuksia ne tuovat tullessaan Ähtärille, Ähtärin matkailulle ja matkailutuotteen kehittämiselle kokonaisuudessaan, hän pohtii.

Uusi toimitusjohtaja pääsi tutustumaan valtakuntaansa keskiviikkona henkilökunnalle ja tiedotusvälineille järjestettyjen tilaisuuksien jälkeen. Edellisestä kerrasta olikin jo vierähtänyt tovi.

–  Lapsena olen kuulemma viettänyt 2-, 3- ja 4-vuotissyntymäpäivät täällä. Kyse on siis ympyrän sulkeutumisesta, Pietilä naurahtaa.


Lue myös nämä


Kommentit (3)

  • Nimetön

    Onnea ja menestystä uudelle johtajalle.Pandat tulevat vetämään varmasti vierailijoita.Tätä varsinaista asiaa sivuten mietin ranuan tarhan tilaa.Syksyllä siellä vieraillessa sai vähän nekatiivisen kuvan alueiden kunnosta.Paikat oli vähän”rempallaan”. Käytävät ja kaiteet,reitin varren WC ym.oli silloin kyllä remontin tarpeessa.Laittaka nurkat kuntoon,jos ette ole jo laittaneet.Paikka on kansainvälinen nähtävyys.

  • kuntalainen

    toivon mukaan pärjäät täällä junttien seurassa.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös