Yhteisvastuu 2018 torjuu nälkää ja köyhyyttä - Lapin Kansa

Kaupallinen yhteistyö

Yhteisvastuu 2018 torjuu nälkää ja köyhyyttä

Yhteisvastuun vuoden 2018 teemana on riittävän ravinnon turvaaminen köyhyydessä eläville ihmisille maailman katastrofialueilla. Suomessa keräyksellä tuetaan ihmisiä, joille arkipäivän ruokamenot ovat kohtuuttoman suuret.

Tatu Blomqvist
Yhteisvastuu 2018 torjuu nälkää ja köyhyyttä

Pohjois-Ugandassa Bidibidin valtavalla pakolaisasutusalueella koulut ovat ääriään myöten täynnä. Kaikki lapset ja nuoret eivät mahdu luokkahuoneisiin.

Sasa Lehtinen, seurakuntapastori

Keräysvaroista 60 prosenttia ohjataan Kirkon Ulkomaanavun katastrofirahastoon. Varoilla autetaan katastrofien ja konfliktien aiheuttamissa hätätilanteissa pahiten kärsineitä ihmisiä ja turvataan heille muun muassa riittävän ravinnon, välttämättömien perustarvikkeiden ja puhtaan veden saanti sekä mahdollisuus terveydenhoitoon ja majoitukseen. Lapsille ja nuorille pyritään järjestämään mahdollisimman pian paluu kouluun.

Loput 40 prosenttia keräysvaroista käytetään taloudellisesti vaikeassa tilanteessa elävien ihmisten auttamiseen Suomessa Kirkon diakoniarahaston ja seurakuntien kautta. Diakoniarahastosta myönnetään noin 2 000–4 000 euron suuruisia kertaluontoisia avustuksia esimerkiksi välttämättömiin hankintoihin sairauden, pitkittyneen työttömyyden tai yllättävän elämäntilanteen vuoksi kohtuuttomiin vaikeuksiin joutuneille ihmisille. Seurakunnissa yhteisvastuuvaroin pyritään tuomaan välitöntä helpotusta vähävaraisten ihmisten arkeen esimerkiksi ruoka-avun kautta.

Yhteisvastuu 2018 käynnistyy sunnuntaina 4.2. kello 14 Lähiömessulla Kivirannan seurakuntakodissa. Kolehtiin voi tuoda myös säilyvää ruokaa (säilykkeitä, kuivatuotteita).

 

Auta hädässä olevia

„ Lahjoitukset puhelimella

SOITA NUMEROON 0600 1 7010 (10,26 € + pvm) tai 0600 1 7020 (20,28 €+pvm)

LÄHETÄ TEKSTIVIESTI numeroon 16 588 APU5 (=5 €), APU10 (=10 €) tai APU20 (=20 €)


Kaupallinen yhteistyö

Lue myös