Wetteri Huoleton on uudenlaista autokauppaa Lapissa - Lapin Kansa

Kaupallinen yhteistyö

Wetteri Huoleton on uudenlaista autokauppaa Lapissa

Enää ei kannata sitoa rahojaan autoon. Kuitenkin aina huoleton peli käytössä.

Wetteri Huoleton on uudenlaista autokauppaa Lapissa

Myyntipäällikkö Sami Ravelinin mukaan autokaupassa voi nyt vapauttaa aikaisemmin autoon sidottuja euroja muihin tarpeisiin.

Autokauppa muuttuu rajusti, mutta Lapissa toimiva alueen suurin autokauppa Wetteri on ottanut käyttöön uuden tavan rahoittaa auton hankinta jopa ilman käsirahaa tai hattu kourassa pankinjohtajalta anottua autolainaa. Idean nimi on Wetteri Huoleton.

– Nyt tiedät varmasti, mitä autoilu sinulle maksaa, lupaa Wetterin myyntipäällikkö Sami Ravelin.

Ja mikä parasta, aina on alla auto, jossa on takuu voimassa, huollot tehtynä ja tien pintaan purevat pitävät renkaat.

– Wetteri huoleton toimii niin, että ostamme autosi ja voit itse päättää mihin käytät siitä irtoavat eurot, Sami Ravelin selventää.

Uuden auton saat käyttöösi kiinteällä kuukausihinnalla ilman epätietoisuutta tulevista kuluista.

Uusi tapa on yksinkertainen ja sopii nykyiseen trendiin, jossa autoa ei välttämättä enää ostetakaan omaksi. Riittää, kun auto on aina huollettuna käytössä. Aikaisemmin autoon sidotut eurot voidaan käyttää muihin tärkeämpiin kohteisiin.

– Yksi esimerkki vanhan auton tuomista euroista voi olla oman tai sijoitusasunnon hankinta puhumattakaan remontista, huonekalujen hankinnasta tai vaikkapa satsauksista omaan itseensä, harrastuksiin ja terveyteen, vinkkaa myyntipäällikkö Sami Ravelin Wetteriltä.

Autoilun vaatimat eurot on Wetteri Huoleton kaupassa paketoitu kuukausieriin 24 tai 36 kuukauden sopimuksella. Ajoneuvolle on määritelty myös takaisinostohinta, jolla asiakas voi rahoittaa uuden sopimuksen ja ajaa aina uudella autolla.

– Huolet auton kunnosta ovat aina ammattilaisilla. Riittää, kun asiakas huolehtii autoonsa polttoaineen. Kaikki muu jopa auton pesuja myöten voivat sisältyä kuukausikustannukseen.

Wetterin lappilaisille tarjoamaan pakettiin voi sisältyä ajoneuvon lisäksi liikenne- ja kaskovakuutus, määräaikaishuollot ja -korjaukset, rengashotelli ja kausivaihdot, sijaisauto huollon ajaksi sekä sisä- ja ulkopesu huollon yhteydessä.

Mika vertasi vanhan Skodan ja uuden Volvon kuukausi-kustannuksia: Se oli YLLÄTYS

Rovaniemeläinen Mika Raappana osti vuonna 2010 uuden Skodan, joka ehti palvella miestä ja perhettä seitsemän vuotta. Mieleen tuli, että ”nyt ei enää omisteta autoa. Riittää, että aina käytössä on uusi ja turvallinen menopeli!” Valinnaksi tuli Wetteri Huoleton.

Autonvaihto tuli ajankohtaiseksi Raappanan perheen tarpeiden kasvaessa ja ennen kaikkea uudenlaisen ajattelun myötä, mutta vaa´assa painoi tarve vaihtaa vanha auto uuteen, nykyajan tekniikkaan sekä turvallisuuteen.

– Auto on pakollinen hyödyke, jonka tarkoitus on perheen liikuttaminen paikasta toiseen. Minulla ei ole auton suhteen omistamisen tarvetta. Enemmänkin haluan tietää tasan tarkkaan ja ilman stressiä, mitä tämä joka päivä tarpeellinen hyödyke tarkalleen maksaa, perustelee Mika Raappana ratkaisuaan.

– Auton  omistamisesta ei tule stressiä, kun tietää minkä summan on asettanut pankkiohjelmaan kuukausimaksuksi seuraavaksi kolmeksi vuodeksi, hän vakuuttaa.

Todellisen yllätyksen Mka koki vertailtuaan entisen auton kuukausikustannuksia nykyiseen uuteen kulkupeliinsä. Edellisen auton kulut ja arvon alenemisen toivat hänelle yli 500 euron kuukausikustannukset. Autoilusta ikänsä kiinnostuneella tarkalle kaverille tämä oli yllätys.

– En voi käsittää, että oma auto maksaa peräti yli 500 euroa kuukaudessa, Mika ihmettelee.

Uuden auton vaihdon hän ei odottanut tuovan kuukausimaksuun alennusta. Uudella tekniikalla ja varustuksilla olevan auton kuukausikustannus on nyt vajaa 600 euroa kuukaudessa, mutta nyt perheellä on uusi ja turvallinen Volvo XC 60. Kaikki vakuutusta lukuun ottamatta sisältyvät hintaan, kun oman vakuutushistorian suomat bonukset kannattaa käyttää itse.

Kommentti: Oma auto vai auto vain lainaksi?

Monille meistä on tärkeää omistaa auto, jota vaalitaan kuin omaa lasta, jota käytetään pesulla ja viihdytetään pölynimurilla joka viikko. Sen (hänen) nukkamatolla muutama murskekivi talvisin innostaa puhdistamaan matot vaikka ikkunaharjalla. Mutta elämä on pilalla, kun auton kylkeen saama lommo ostoskeskuksen parkkipaikalla vie yöunet ja koko viikonloppu on mennyt metsään.

Tässä jutussa rovaniemeläinen Mika Raappana edustaa uutta ajattelua. Hän viis veisaa auton omistamisen autuutta ja sitä, että on itsestään selvää tunnustaa uuden auton arvon alenevan vähintään 10 prosenttia, kun se ajetaan liikkeestä ulos puhumattakaan tulevien vuosien kustannuksista, renkaiden vaihtamiset, niiden pesemiset ja varastoimiset mukaan lukien.

Mika Raappana edustaa uudenlaista ajattelua autoilussa. Hän ja hänen perheensä on oivaltanut, että ei ole tärkeää kuulua autoa omistavaan luokkaan, jonka sijoituksen vuosittainen tuotto on aina negatiivinen.

Olisiko meillä laajemminkin aihetta muuttaa ajatteluamme? Auton omistaminen ei ole enää elämän tärkeimpiä asioita, jota se oli näinä aikoina eläkkeelle siirtyvien keskuudessa. Tärkeää on hallita kulkuneuvo, joka on aina kunnossa. Jos se jonakin aamuna vaikkapa 40 asteen pakkasessa suostu liikkumaan, voi tilata hinauksen hoitoon välittämättä kustannuksista.

JORMA AULA Kirjoittaja on matkailumedian päätoimittaja sekä auto- ja matkailutoimittaja, joka seuraa autoiluun  ja matkailuun liittyviä ilmiöitä kuluttajan näkökulmasta.

Wetteri Huoleton

Faktaa:

– Wetterin huoleton tarkoittaa, että liike ostaa autosi.

– Voit käyttää autosta saamasi eurot vaikka uuden asunnon ostoon, remonttiin, matkoihin tai oman sekä perheesi hyvinvointiin.

– Sinä valitset uuden menopelin ja maksat siitä ennalta sovitun kiinteän kuukausimaksu jopa ilman käsirahaa.

– Remontit tai muut yllättävät menot ovat historiaa.

– Sopimuksen pituus voi vaihdella; 24 tai 36 kk.

– Kun sopimuskausi päättyy saat Wetterin takaaman ja ennalta sovitun hinnan autosi takaisinostosta, jolloin riski auton arvon laskusta ei ole enää sinulla.

Wetterin Huoleton sisältää:

– Uusi auto

– Halutessasi liikenne- ja kaskovakuutus

– Määräaikaishuollot ja korjaukset sekä auton sisä- ja ulkopesu huollon yhteydessä

– Renkaanvaihdot ja renkaiden säilytys

– Sijaisauto huollon ajaksi

– Uusi auto jopa ilman käsirahaa

– Kiinteä kuukausihinta

– Kaupan vaihtoautolla tai ilman mistä tahansa Wetterin edustamasta merkistä

– Seuraava auton vaihto helppoa. Elämäntilanteen mukaan räätälöidään jälleen uusi auto.


Kaupallinen yhteistyö

Lue myös