Kaupallinen yhteistyö: Viikon sana: Silmäisi eteen, Jeesus - Lapin Kansa

Kaupallinen yhteistyö

Viikon sana: Silmäisi eteen, Jeesus

Viikon sana: Silmäisi eteen, Jeesus
Tero Saapunki, vt. kirkkoherra, Tornio

Sunnuntaina alkavan viikon aihe on Itsensä tutkiminen. Meidän tulisi Jumalan sanan mukaan arvioida itseämme ja elämäntapaamme. Sen myötä astuu esiin nöyryys: armo on Jumalan lahjaa. Ilman nöyryyttä ihminen saattaa kuvitella pystyvänsä täyttämään Jumalan tahdon omin neuvoin.

Elämässään paljon hyvää saanut ja sitten myös ankaria koettelemuksia kokenut Job sanoi Herralle: ”Nyt minä ymmärrän, että kaikki on sinun vallassasi eikä mikään suunnitelmasi ole mahdoton sinun toteuttaa” (Job 42:1–2). Jumala oli puhutellut häntä, jotta Job käsittäisi Jumalan kaikkivaltiuden ja suuruuden. Job, vajavainen ihminen, tajusi pienuutensa ja ymmärtämättömyytensä. Omat ajatukset ja neuvot olivat osoittautuneet vähäisiksi Jumalan antamaan siunaukseen ja elämänvaiheisiin verrattuna.

Kuka voi sanoiksi pukea Herran voimateot, kuka voi häntä kyllin ylistää? (Ps. 106:2) Meitä kutsutaan ylistämään Jumalan nimeä. Mutta synti usein estää meitä tekemästä niin. Mielemme taipuu herkemmin kiittämään omia tai toistemme tekoja kuin kohottamaan kiitosta Jumalalle. Hiveleekö mieliämme suosio toistemme silmissä? Vai osoitammeko kiitoksemme Luojallemme ja lahjojemme antajalle?

Jeesus haluaa sovitustyönsä kautta antaa meille näkevät silmät, kuulevat korvat ja Jumalan tekoja ylistävän kielen. Jeesuksen saarna ja ihmeteot todistavat hänen rakkaudestaan ja voimastaan auttaa hädässä olevia ihmisiä.

Virrentekijä huokailee: ”Silmäisi eteen, Jeesus, tuon sydämeni syyllisen ja paljastan sen kurjuuden silmäisi eteen, Jeesus.” Jeesus on edelleen apumme ja toivomme, pelastajamme ja Vapahtajamme. Hän teki työn puolestamme ja täytti Jumalan vaativan lain, jotta me saamme uskoa. Kannattaa uskoa Jeesuksen nimessä ja veressä omat synnit anteeksi. Usko tuo mukanaan rauhan, joka ylittää ihmisymmärryksen.

 


Kaupallinen yhteistyö

Lue myös