Kaupallinen yhteistyö: Viikon sana: Kristillistä optimismia - Lapin Kansa

Kaupallinen yhteistyö

Viikon sana: Kristillistä optimismia

Viikon sana: Kristillistä optimismia
Sasa Lehtinen, seurakuntapastori

Kirkollisissa pyhissä tapahtuu hauska taite Juhannuksen kohdalla. Juhannuksena juhlitaan Johannes Kastajaa, viimeistä vanhan liiton miestä, ja reilun viikon päästä vietetäänkin ensimmäisten uuden liiton miesten, Apostolien päivää. Vaikka juhlat juhlistavatkin aivan muita henkilöitä kuin Kristus, on Jeesus silti niiden keskuksena. Ilman Jeesusta ei olisi näitä juhliakaan.

Silti juhlat kertovat myös, etteivät ihmiset Jumalan maailmassa ole pelkkiä passiivisia vastaanottajia. Meilläkin on paikkamme ja tehtävämme. Jo arkinenkin työ elämän edellytysten parantamiseksi on Jumalan valtakunnan tulemiseksi tehtävää työtä. Voisi sanoa, että vaippoja vaihtava sairaanhoitaja tekee arvokkaampaa työtä kuin joku asemaltaan korkea-arvoisempi. Mutta myös tekninen kehitys kipua ja kärsimystään vähentäessään on Jumalan valtakunnan työtä.

Toimiessamme  Jumalan työtovereina maailman viljelijöinä ja varjelijoina, emme palaa kohti alkutilaa, paratiisia, vaan menemme eteenpäin, kohti uutta Jerusalemia, eli siirrymme luonnosta kohti sivilisaatiota, kaaoksesta kohti järjestystä. Tätä voisi Peter Thielin mukaan kutsua kristilliseksi optimismiksi. Sattuman valta väistyy Jumalan kaitselmuksen tieltä. Liike kaaoksesta järjestykseen alkaa jo luomiskertomuksessa. Maa oli autio ja tyhjä, pimeys peitti syvyydet, ja Jumalan henki liikkui vetten yllä. Jumala sanoi: ”Tulkoon valo!” Liike jatkuu ajallisesta kohti iäisyyttä, jonne meidän on Jeesuksen sanoin koottava aarteemme, Jumalan luo, alueelle johon kaaoksella ja sattumalla ei ole mitään valtaa.

Jumalallinen järjestys on rakkauden, huolenpidon ja välittämisen järjestys. Se ei ole pakkovaltaa, vaan se on Pyhän Hengen vaikutusta meissä, joka ohjaa mielihalumme ja motivaatiomme kohti yhteistä hyvää.

Pelastushistorian liikkeeseen kuuluvat niin vanhan kuin uudenkin liiton miehet ja naiset. Heitä muistaessamme huomaamme, että meillä on oma osamme, ja huomaamme sen liittyvän suureen kokonaisuuteen, Jumalan maailman historiassa toteutuvaan pelastussuunnitelmaan. Ja siihen osallistuvat myös he, jotka kokevat, etteivät voi tehdä mitään. Heille on varattu arvokkain ja vaativin osa, rukoileminen.

 


Kaupallinen yhteistyö

Lue myös