Kaupallinen yhteistyö: Viikon sana: Kolikkoja taskussa - Lapin Kansa

Kaupallinen yhteistyö

Viikon sana: Kolikkoja taskussa

Kaivelepa taskujasi, löytäisitkö käteesi euron kolikkoa? Se on saman arvoinen Torniossa, Turussa ja Tervolassa.

Viikon sana: Kolikkoja taskussa
Nona Lehtinen vs. kappalainen Tornion seurakunta

Jos kävisi niin, että kolikkosi putoaisi kuralammikkoon ja tulisi aivan mutaiseksi, mitä sille tapahtuisi? Ei mitään. Pyyhkisit kolikon vain puhtaaksi ja se kelpaisi edelleen maksuksi euron ostosta. Vaikka kassa alkaisi arvostella kolikkoasi mitättömäksi, laskisiko sen arvo? Ei, sen arvo ei muuttuisi vähäisemmäksi siitäkään.

Entä jos kolikko olisit sinä itse, arvoltaan pysyväksi jo luomisessa tehty?  Arvon antaminen on Jumalan teko meille. Ennen kuin me teemme mitään väärin tai oikeinkaan, Jumala on jo nimennyt meidät omiksi aarteikseen. Tämä on kasteen näkymätön lahja. Kasteessa Jumala puhutteli sinua Jesajan kirjan sanoin: ”Minä olen sinut nimeltä kutsunut. Sinä olet minun.”

Olet arvokolikko Jumalan taskussa. Mutta ne kuralammikot. Teemme elämässämme asioita, jotka likaavat meitä niin kuin kurakko kolikkoa. Ja välillä uimme koko elämän syvyydeltä rapakoissa. Näin likaisina emme kelpaa Herralle. Mutta Jumala on luvannut puhdistaa meidät, kun pyydämme häneltä anteeksi niitä asioita, joissa olemme rikkoneet hänen tahtoaan vastaan. Hän pyyhkii meidän syntimme pois ja pesee puhtaaksi ei vain ulkoa vaan myös sisältä.

Jos Jumala kerran pitää sinua arvokkaana, kenellä on oikeus puuttua arvoosi? Ei naapuri, pomo, sosiaaliset piirit, trendit, eivät mitkään inhimilliset mittarit voi laskea arvoasi. Olet arvokolikko Jumalan kädessä, niin arvokas, ettei sinua koskaan tuhlata, mutta sinusta on maksettu enemmän kuin pieni omaisuus Golgatalla.

Ensi sunnuntain Vanhan testamentin teksti kertaa meille Jumalan viestin arvostamme, jonka armo palauttaa: Minä parannan heidät heidän uskottomuudestaan. Minä rakastan heitä omasta tahdostani, vihani on väistynyt heistä pois. Minä virvoitan Israelin kuin aamukaste ja niin se kukoistaa kuin lilja. (Hoosea 14:5-6).

 


Kaupallinen yhteistyö

Lue myös