Kaupallinen yhteistyö: Viikon sana: Hyvää syntymäpäivää! - Lapin Kansa

Kaupallinen yhteistyö

Viikon sana: Hyvää syntymäpäivää!

Viikon sana: Hyvää syntymäpäivää!
Tuuli Kapraali, kappalainen

– Hyvää syntymäpäivää!

– Mutta eihän minun syntymäpäiväni ole nyt, vaan syksyllä.

– Tarkoitinkin yhteistä syntymäpäiväämme, onneksi olkoon vaan!

– Nyt en kyllä pysy kärryillä ollenkaan…

– Siis nythän on helluntai, koko seurakunnan ja kirkon syntymäjuhla!

– Ahaa, siis helluntai, seurakunnan yhteiset synttärit… Paljon onnea sullekin!

Niinpä, aina ei tule ajatelleeksi, että kirkko viettää syntymäpäiväänsä juuri tässä kesän korvalla helluntaina, 50 päivää pääsiäisen jälkeen. Helluntai on Pyhän Hengen juhla. Silloin jumalanpalveluksissa kuullaan Raamatun tapahtumista, jolloin Pyhä Henki vuodatettiin apostolien päälle ja seurakunta sai alkunsa. Tapahtui se mitä Jeesus oli luvannut ja mitä jo Vanha testamentti ennusti. Suuri joukko ihmisiä kastettiin ja sanoma levisi. Kaikki paikalla olijat saivat kuulla Jumalan sanaa omalla kielellään. Ja selkeytyi se, että kirkon tuli levitä joka puolelle maailmaa.

Jumalan suuri rakkaus ihmistä ja maailmaa kohtaan tulee täyteen mittaansa Pyhän Hengen kautta. Samoin kuin Jeesus tuli maailmaan ihmiseksi auttamaan meitä, samoin myös Pyhä Henki tuli maailmaan meidän tähtemme. Jumala tuntee meidät ja tietää, että olemme monin tavoin vajavaisia ja heikkoja. Omin voimin emme löydä Häntä, vaan tarvitsemme puolustajan ja oppaan, joka auttaa meitä uskomaan. Jumala lähetti Henkensä maailmaan, ettemme olisi täällä yksin ja vaeltaisi orpoina, vaan turvassa Hengen huolenpidossa. Pyhän Hengen läsnäolo maailmassa viitoittaa meitä kulkemaan kohti Kristusta ja elämään hänen esimerkkinsä mukaisesti.

Pyhä Henki, Isän ja Pojan ohella, on Jumalan kolmas persoona. Pyhä henki on Jumalan ääni ja voima tässä maailmassa. Pyhä Henki synnyttää uskon ja uskovat seurakunnan. Ilman Pyhää Henkeä, Jumalan Henkeä emme osaisi olla yhteydessä toisiimme emmekä Jumalaan. Pyhä henki on uskon aikaansaaja ja sen elinehto.

Siispä hyvää syntymäpäivää meille!

Synttäreihin kuuluvat myös syntymäpäivälahjat. Jumalan syntymäpäivälahja kirkolleen on juuri Pyhä Henki. Kun Pyhä henki toimii keskellämme se saa aikaan Hengen lahjoja muun muassa rakkautta, iloa, kärsivällisyyttä, itsehillintää ja rauhaa. Henki vaikuttaa siis lakkaamatta keskuudessamme ja uudistaa meitä koko ajan. Tämä kaikki jotta, osaisimme elää uskossa ja rakkaudessa ja yhdessä seurakuntana vaeltaa kohti iankaikkista iloa!


Kaupallinen yhteistyö

Lue myös