Viikon sana: ”Hän sanoi heille: ”Satoa on paljon, mutta sadonkorjaajia vähän. Pyytäkää siis herraa, jolle sato kuuluu, lähettämään väkeä elonkorjuuseen.” (Luuk 10:2) - Lapin Kansa

Kaupallinen yhteistyö

Viikon sana: ”Hän sanoi heille: ”Satoa on paljon, mutta sadonkorjaajia vähän. Pyytäkää siis herraa, jolle sato kuuluu, lähettämään väkeä elonkorjuuseen.” (Luuk 10:2)

Tämä Luukkaan evankeliumin jae on osa ensi sunnuntain vuorossa olevaa evankeliumia ja se liittyy hyvin sunnuntain aiheeseen, joka on Jeesuksen lähettiläät.

Viikon sana: ”Hän sanoi heille: ”Satoa on paljon, mutta sadonkorjaajia vähän. Pyytäkää siis herraa, jolle sato kuuluu, lähettämään väkeä elonkorjuuseen.” (Luuk 10:2)

Kysymys on Kirkon saamasta lähetystehtävästä, johon Jeesus itse on sen kutsunut ja lähettänyt. Jumalan Valtakunnan työssä on kysymys sekä sanan kylvöstä että sen tuottaman sadon korjaamisesta.Tähän työhön ja tehtävään Jeesus on meidät kutsunut ja suorastaan antanut aivan erityisen käskyn. Me tunnemme sen Jeesuksen antamana kaste- ja lähetyskäskynä Matteuksen evankeliumin lopussa.

Satoa on siis paljon, on paljon ihmisiä eri kansojen joukossa, joille on julistettava evankeliumia eli hyvää sanomaa Jeesuksesta ja Hänen vapahtajantyöstään. Jeesus lähetti ensimmäiset opetuslapset työhön ja Apostolien teoista me saamme lukea siitä miten evankeliumi lähti liikkeelle ja meni eteenpäin. Tätä työtä on Kirkko saanut jatkaa halki vuosisatojen ja yhä tämä työ jatkuu, sillä satoa on paljon kuten Jeesus itse toteaa. Mutta Hän kehottaa pyytämään lisää väkeä elonkorjuuseensa eli niitä ihmisiä jotka voisivat olla valmiit lähtemään Jumalan Valtakunnan työhön.

Se ei tarkoita vain sitä että lähetystyöhön lähtijöitä löytyisi julistamaan evankeliumia ja palvelemaan sen vastaanottajia eri tavoin vaan myös sitä, että jokainen kristitty voisi omalla paikallaan toimia Jeesuksen todistajan tehtävässä ja evankeliumin hyvän sanoman välittäjänä. Se on hyvin merkittävää, sillä näin sanoma voi välittyä henkilökohtaisesti ja arjen keskellä. Uskon todistusta tämä aika tarvitsee, mutta sen välittäminen vaatii meiltä myös rohkeutta sillä tämä aika ja sen luoma ilmapiiri on käynyt kielteiseksi kristillistä uskoa ja sen tunnustamista kohtaan. Mutta me saamme rukoilla ja pyytää tätä rohkeutta ja samalla myös uusia ihmisiä mukaan Jumalan Valtakunnan työhön, että sanoma Jeesuksesta saisi välittyä mahdollisimman monelle lähellä ja kaukana.

Mauri Laakso

seurakuntapastori


Kaupallinen yhteistyö

Lue myös