Viikon sana: Elämän leipä - Lapin Kansa

Kaupallinen yhteistyö

Viikon sana: Elämän leipä

”Minä olen A ja O, alku ja loppu. Sille, jolla on jano, minä annan lahjaksi vettä elämän lähteestä. Tämä on voittajan palkinto. Minä olen hänen Jumalansa ja hän on minun poikani.” (Ilm. 21:6-7)

Viikon sana: Elämän leipä
Mauri Laakso, seurakuntapastori, Tornio

Nämä Ilmestyskirjan jakeet ovat ensi sunnuntain, 4. Paastonajan sunnuntain epistolan eli Uuden Testamentin lukukappaleen sanat. Ensin sunnuntain aiheena ovat sanat Elämän leipä ja ne puhuvat siitä, miten meillä on Jeesuksessa ja Hänen vapahtajantyössään elämämme perusta kristittyinä. Jeesus on paljon muutakin kuin elämän leipä, Hän antaa lahjaksi myös vettä elämän lähteestä eli Jumalan sanasta joka on samalla kertaa sekä ruoka että juoma kristittyjen elämässä. Paastonaikana me seuraamme Jeesuksen matkaa kohti Jerusalemia, kohti kärsimystä ja kuolemaa ristillä. Siten meille muistutetaan siitä, että tässä Jeesuksen uhrissa on perusta sille että me saamme olla Jumalan omia ja elää Hänen yhteydessään. Evankeliumi kutsuu meitä tähän yhteyteen ja siten se on elämän leipänä ja vesilähteenä, jonka äärellä saamme tulla ravituiksi.

Vain sillä tavalla voi usko meissä ihmisissä syntyä, säilyä ja vahvistua. Paasto merkitsee arkiruuasta paastoamista mutta Jumalan sanasta me emme voi pitää paastoa vaan tarvitsemme sitä jatkuvasti uskonelämän ylläpitämiseen samoin kuin rukousta ja kristittyjen yhteyttä. Yhteisessä jumalanpalveluksessa meillä on tämä kaikki, Jumalan sana, sen julistus ja opetus, rukous ja yhteys toisiin kristittyihin ja myös Jeesukseen kun vietämme messua eli ehtoollisjumalanpalvelusta. Näin paastonaika kutsuu Jumalan sanan puhutteluun ja hiljentymiseen sekä Jeesuksen kärsimystien seuraamiseen. Näin se on matka kohti ristin ja ylösnousemuksen pääsiäistä.

 


Kaupallinen yhteistyö

Lue myös