Viikon sana: Alkanut on uusi vuosi - Lapin Kansa

Kaupallinen yhteistyö

Viikon sana: Alkanut on uusi vuosi

Vuosi vaihtui, vanha jäi taakse. Muistelemme taaksepäin, tähyämme eteenpäin. Aikamme rientää.

Viikon sana: Alkanut on uusi vuosi

Aikaa tuntuu usein olevan niukasti. Se on resurssi, jota arvioidaan ja jäsennetään. Sitä mitataan taloudellisuuden ja tehokkuuden näkökulmasta, olipa sitten kyseessä työn, lasten päivähoidon, sairastamisen tai loman aika. Toteamme arkikielessämme, että aikaa kulutetaan, säästetään, sijoitetaan, tuhlataan ja varastetaan aivan kuten muitakin hyödykkeitä. Aika – useimmiten kiire – säätelee myös ihmisen omaa kokemusmaailmaa.

Yhteiskuntaamme määrittävät vauhti, muutos ja kiire. Elämisen rytmi on nopeutunut. Tutkimusten mukaan aiempaan verrattuna ihmiset syövät nopeammin, nukkuvat vähemmän ja tekevät enemmän asioita tietyssä ajanjaksossa joko vähentämällä taukoja tai tekemällä yhtä aikaa useita asioita.

Kristillinen elämänkatsomus odottaa kuoleman jälkeen tapahtuvaa elämän täyttymystä. Maallistunut länsimainen elämäntapa sen sijaan korostaa täyttymyksen saavuttamista elinaikana. Tällöin hyvä elämä ymmärretään rikkaaksi elämäksi, johon sisältyy mahdollisimman suuri kokemusten määrä ja täysillä eläminen. Syntyy kiirettä, koska tarjolla on aina enemmän mahdollisuuksia kuin mitä voi toteuttaa.

Jumalan sana lupaa ihmisille parasta. Paavali kirjoittaa Titukselle: ”Apostolina olen saanut tehtäväkseni auttaa Jumalan valittuja uskomaan, tuntemaan pyhän totuuden ja toivoen odottamaan ikuista elämää. Tämän on Jumala luvannut ennen aikojen alkua, ja hän pysyy sanassaan. Kun oikea aika oli tullut, hän ilmoitti sanansa siinä evankeliumissa, joka uskottiin minulle Jumalan, meidän pelastajamme, käskystä” (Tit. 1:1b–3).

Tämä hetki on tärkeä. Juuri nyt on oikea aika uskoa Jumalan sanan lupauksiin. Usko omalle kohdallesi evankeliumi, kaikki syntisi anteeksi Jeesuksen nimessä ja veressä. Saat omistaa rauhaa, vapautta ja iloa Pyhässä Hengessä. Usko tähtää ajan rajan yli, taivaan kotiin.

Toivotan kaikille Jumalan siunaamaa uutta vuotta 2018!

Tero Saapunki

vt. kirkkoherra, Tornio


Kaupallinen yhteistyö

Lue myös