Kaupallinen yhteistyö: Tornion seurakunnan uudet työntekijät saivat siunauksen työtehtäviinsä - Lapin Kansa

Kaupallinen yhteistyö

Tornion seurakunnan uudet työntekijät saivat siunauksen työtehtäviinsä

Alatornion kirkossa järjestetyssä sunnuntain messussa 27.5. siunattiin Tornion seurakunnan neljä työntekijää uusiin työtehtäviin aurinkoisissa tunnelmissa.

Tornion seurakunnan uudet työntekijät  saivat siunauksen työtehtäviinsä

Kuvassa Tornion seurakunnan uudet työntekijät Katja Kostiander (vas.), Katja Heroja, Esa Juntikka ja Mirjami Tyni Alatornion kirkossa siunauksen jälkeen.

Erityisen lämmin ja aurinkoinen toukokuu jatkoi samaa linjaansa sunnuntaiaamuna, kun Alatornion kirkolla järjestettiin messu, jossa Tornion seurakunnan uudet työntekijät saivat tehtäviinsä siunauksen Pyhän Kolminaisuuden päivänä.

Myös seurakuntalaisia saapui hieno määrä kirkon penkeille kauniina aamuna seuraamaan siunausta.

– Tornion ja Karungin jumalanpalveluksia ei tänään ollutkaan, vaan järjestimme maksuttomia kirkkokyytejä Kaakamon, Karungin ja Arpelan suunnista, jotta ihmiset pääsivät yhteiseen messuun tänne Alatornion kirkolle sekä myös kirkkokahveille, kertoo vt. kirkkoherra Tero Saapunki.

Innostavia työkuvioita

Tornion seurakunnassa on ehtinyt kulua jo useampi vuosi edellisestä kerrasta, kun uudet työntekijät saivat siunauksen työtehtäviinsä.

Messussa siunauksen saaneet työntekijät olivat taloussihteeri Katja Kostiander, kanttori Mirjami Tyni, seurakuntamestari Esa Juntikka ja seurakuntamuusikko Katja Heroja. Jokainen heistä on saanut vakituisen työpaikan seurakunnasta vuoden 2018 aikana. Millä mielin he ovat aloittaneet uusissa pesteissään?

– Olen aloittanut työt huhtikuun alussa erittäin odottavaisin mielin. Olen kylläkin tehnyt aikaisemmin sijaisuuksia, mutta työtehtävissäni eteen on tullut paljon uutta opittavaa, kertoo kanttorin virkaan valittu Tyni.

Taloussihteerin virassa aloittanut Kostiander toteaa, että haasteita on tullut uudessa työssä sopivissa määrin.

– Aloitin tammikuun puolessa välissä ja mielestäni parhainta työssäni on ollut, että olen päässyt soveltamaan osaamistani ja taitoja eri työtehtävissä, kommentoi Kostiander.

Seurakuntamestarina maaliskuussa aloittanut Juntikka on työskennellyt ennen uutta virkaansa lastenohjaajana Tornion seurakunnassa kahden vuoden ajan.

– Työ aina opettaa ja pidän siitä, että pääsen haastamaan itseäni. Alussa hieman jännittikin, mutta nyt menee sujuvammin, toteaa Juntikka hymyillen.

Kirkkokahveilla

Messun jälkeen seurakuntalaisille järjestettiin kirkkokahvit Parasniemen seurakuntatalolla, jossa myös joukko Tornion seurakunnan kuorolaisia järjesti lauluesityksen kahvittelijoiden mieliksi.

Seurakuntamuusikko Herojan yllätykseksi hän sai esitysten jälkeen kuorolaisilta onnentoivotukset ja lahjan työviran vakinaistamisen johdosta.

– Suurkiitos kuorolle, joka on yksi syy, miksi olen viihtynyt niin hyvin täällä Tornion seurakunnassa, kiitteli Heroja hymyillen.

Kun kahvit oli hörpitty ja kakkupalat nautittu, veivät kirkkokuljetukset seurakuntalaiset takaisin kotejaan kohti.

– Tervetuloa käymään seurakunnan tilaisuuksissa!, huikkaa Juntikka lopuksi.

Tutustu videon kautta uusiin työntekijöihin:


Kaupallinen yhteistyö

Lue myös