Tornion uusi kirkkoherra on Mirja Liisa-Lindström - Lapin Kansa

Kaupallinen yhteistyö

Tornion uusi kirkkoherra on Mirja Liisa-Lindström

Sunnuntaina 26.5. järjestetyt kirkkoherranvaalit keräsivät hyvän määrän seurakuntalaisia ääniuurnille ympäri Torniota.

Tornion seurakunnan uudeksi kirkkoherraksi on valittu Rovaniemen seurakunnan kappalainen, TM Mirja Liisa-Lindström.

Tornion seurakunnan uudeksi kirkkoherraksi on valittu Rovaniemen seurakunnan kappalainen, TM Mirja Liisa-Lindström.

Tornion seurakunnan uudeksi kirkkoherraksi on valittu Rovaniemen seurakunnan kappalainen, TM Mirja Liisa-Lindström. Hän sai sunnuntaina järjestetyssä kirkkoherranvaalissa 1455 ääntä. Toiseksi tuli 10 äänen erolla Tero Saapunki, joka keräsi 1445 ääntä ja kolmanneksi Sari Arponen 133 äänellä.

Kirkkoherranvaaleissa äänioikeuttaan käytti kaikkiaan 3037 seurakuntalaista. Äänestys sujui sunnuntaina vilkkaasti ja äänestysprosentti nousi 23,6 prosenttiin. Ennakkoon äänesti 2184 äänioikeutettua, mikä on 16,95 % kaikista äänioikeutetuista. Äänestysmäärä miltei tuplaantui verraten edellisiin vuonna 2016 järjestettyihin kirkkoherranvaaleihin.

Seurakuntapapin virassa 17,5 vuotta

Uusi kirkkoherra Lindström (s. 1957) on koulutukseltaan teologian maisteri ja hänet on vihitty papiksi vuonna 2001. Hän on suorittanut myös pastoraalitutkinnon, seurakuntatyön johtamisen sekä kasvatustieteen, erityispedagogiikan ja opettajanpedagogiset opinnot.

Lindström on työskennellyt Rovaniemellä seurakuntapapin virassa 17,5 vuotta ja toiminut Rovaniemen seurakunnan kappalaisen virassa Ounasvaara-Alakemijoen aluekappalaisena. Lindström on myös Oulun hiippakuntavaltuuston pappisjäsen vuodesta 2012, AKI:n valtuuston jäsen toista kautta sekä Lapin pappien puheenjohtaja 2002 – 2016.

Mirja Liisa-Lindström, miltä valinta tuntuu? Mitkä ovat päällimmäiset tuntemukset?

– Äänestysaktiivisuus oli vaikuttava, verrattuna edellisiin kirkkoherranvaaleihin. Toki meillä kaikilla kolmella oli omat hyvät tukijoukot, jotka tekivät todella suuren työn meidän eteemme. Vaali tulos tuntuu luonnollisesti hyvältä, mutta on myös huomioitava, että toiseksi eniten ääniä saanut hävisi kovin niukasti.

– Päällimmäisenä tuntemuksena on syvä nöyryys, hämmennys ja kiitollisuus. Kiitollisuus Jumalalle ja kiitollisuus äänestäjille. Kiitollisuus myös muita ehdokkaita äänestäneille, koska te annoitte selvän viestin, mihin suuntaan tästä nyt pitää pyrkiä – yhteyden luomiseen, kommentoi Lindström.

Mikä on mielestäsi kirkkoherran tärkein tehtävä?

– Kirkkoherra on seurakuntansa hallinnollinen ja toiminnallinen paimen. Hänellä on monenlaisia laumoja: työkaverit, seurakuntalaiset, alueen monet eri toimijat ja seurakuntansa ulkopuolella vaikuttavat monet toimijat. Näissäkin kohtaamisissa tärkein sana on ”yhteys”.

– Tornion alueella on jo yksistään monenlaisia ideologioita; hengellisiä, poliittisia, aatteellisia. On myös niitä, jotka etsivät omaa paikkaansa tämän kaiken keskellä. Seurakunnan työntekijä, ei edes kirkkoherra, ole tämän yläpuolella, vaan tämän keskellä. Samat ilot ja murheet, monet eri elämäntilanteet ovat osa seurakunnan työntekijänkin elämää. Esimiehen on hyvä nähdä missä mennään. Tarvittaessa etsitään apua yhdessä ja/tai yksin, mutta aina ei ole tarpeen puuttua kaikkeen. Kirkkoherrakin on ihminen, hänen ja hänen rakkaittensa puolestakin saa ja pitää rukoilla.

Millaiset terveiset haluaisit lähettää Tornion seurakuntalaisille?

– Tehdään Jumalan valtakunnan työtä yhdessä, kukin omalta paikaltamme, Jumalan kunniaksi ja seurakunnalle siunaukseksi. Sinä olet aarre!


Kaupallinen yhteistyö

Lue myös