Tornion seurakunta sai lahjoituksen Konstantinus-yhdistykseltä - Lapin Kansa

Kaupallinen yhteistyö

Tornion seurakunta sai lahjoituksen Konstantinus-yhdistykseltä

Ekumeeninen hyväntekeväisyyttä harjoittava Konstantinus-yhdistys halusi muistaa pohjoisen seurakuntaa lahjoittamalla tuhat euroa nuorisotyöhön. Syyskuun ensimmäisenä lauantaina järjestetyssä tilaisuudessa luovutettu lahjakirja ilahdutti suuresti koko seurakuntaa.

Ari Karttunen (vas.) ja Heikki Hiltula (oik.) Pohjois-Suomen Konstantinus-yhdistyksestä luovuttivat yhdistyksensä viirin ja tuhannen euron arvoisen lahjakirjan kirkkoherra Tero Saapungille (kesk.).

Ari Karttunen (vas.) ja Heikki Hiltula (oik.) Pohjois-Suomen Konstantinus-yhdistyksestä luovuttivat yhdistyksensä viirin ja tuhannen euron arvoisen lahjakirjan kirkkoherra Tero Saapungille (kesk.).

Vuonna 1686 rakennettu Tornion kirkko sai syyskuisena lauantaina kunnianarvoisia vieraita, kun Konstantinus-yhdistyksen Pohjois-Suomen komturia matkasi Oulusta tutustumaan kaupunkiin ja luovuttamaan seurakunnalle tuhannen euron arvoisen lahjoituksen.

Yhdistyksen puheenjohtaja Ari Karttunen ja sihteeri Heikki Hiltula pitivät heitä varten pidetyssä rukoushetkessä puheen, jossa he perustelivat lahjoituksen kohteen valintaa.

– Nuorisotyö on tärkeimpiä humanitäärisen työn kohteitamme. Itse presidentti Sauli Niinistö on Konstantinus-yhdistyksen kunniajäsenenä antanut meille tukensa ja puhunut syrjäytymisen ehkäisystä, Karttunen lausuu.

Kansainvälistä ja paikallista hyväntekeväisyyttä

Tornion seurakunta valikoitui tämänvuotisen lahjoituksen kohteeksi, koska Oulussa sijaitsevassa paikallisyhdistyksessä on ritariveljiä myös Tornion seudulta.

– Toimimme kansainvälisesti ja yksi tärkeimpiä kohteitamme ovat Afrikan hädänalaiset lapset. Jokainen paikallisyhdistys, eli komturia valitsee lisäksi oman paikallisen kohteensa. Kaikkiaan Suomessa toimii kymmenen komturiaa, Karttunen kertoo.

Tornion seurakunnan vt. kirkkoherra Tero Saapunki ilmaisi tilaisuudessa kiitollisuutensa koko seurakunnan puolesta ottaessaan vastaan Karttusen ojentaman viirin ja lahjakirjan, tuhat euroa. Luovutuksen jälkeen vieraat lausuivat ekumeenisen Isä meidän -rukouksen ja lauloivat yhdessä kiitosvirren.

Nuorissa on tulevaisuus

Nuorisotyö on Tornion seurakunnan näkyvimpiä toiminta-alueita ja siihen halutaan satsata tulevaisuudessakin. Saapunki kertookin ilahtuneensa Konstantinus-yhdistyksen yhteydenotosta suuresti.

– Jaamme yhteisen tavoitteen. Yhdistys ylläpitää kristillisiä arvoja ja ihmisistä halutaan pitää huolta. Olen samaa mieltä siitä, että nuorisoa kannattaa tukea.

Tornion seurakunnassa tämä näkyy erityisesti rippikoulun ja isostoiminnan kautta. Tilaisuuden aikaan nuorisotyön väki oli käyttämässä nuoria retkellä Ylläksellä. Myös nuorisotiloja tullaan jatkossa kehittämään.

– Käyttökohteita lahjoitukselle kyllä löytyy, Saapunki vakuuttaa.


Kaupallinen yhteistyö

Lue myös