Tornion seurakunnassa tapahtuu – ”Portaat ovat olleet kauan kaivatut” - Lapin Kansa

Kaupallinen yhteistyö

Tornion seurakunnassa tapahtuu – ”Portaat ovat olleet kauan kaivatut”

Alatornion kirkon penkeille kerääntyi kuulijoita helmikuisena pakkasaamuna, kun sunnuntain messussa siunattiin myös kirkon uudet portaat käyttöön.

Tornion seurakunnassa tapahtuu – ”Portaat ovat olleet kauan kaivatut”

Ystävykset Hellin Rautio ja Riitta Ahtola ovat tuttu näky Alatornion kirkon sunnuntaimessussa. Molempien mielestä kirkon uudet portaat ovat tärkeä uusi muutos.

Toinen toistaan tukien Hellin Rautio ja Riitta Ahtola ottavat rauhallisesti askeleita Alatornion uusilla kirkon portailla. Messu on juuri päättynyt ja ihmiset palaavat autoilleen.

Uudet kaiteet molemmin puolin onneksi helpottavat kulkua.

– Näitä on kauan kaivattu, olen oikein tyytyväinen, kommentoi hymyissä suin Rautio, joka on jo pitkäaikainen seurakuntalainen.

– Aina olen osallistunut seurakunnan tapahtumiin.

Vieressä hymyilee Ahtola, joka on lähtenyt Rautio kaveriksi ystävänpalveluna.

– On mahtavaa, että saimme uudet portaat tänne. Ne ovat 10+. Lämmitysjärjestelmä toimii hyvin ja portaat pysyvät paremmin puhtaana lumesta, Ahtola kommentoi Rautio käsikynkässään.

Ystävykset kommentoivat portaiden lisäksi pitävänsä paljon seurakuntalaisten monipuolisesta tapahtumakattauksesta.

– Erityisesti näissä messuissa on ilo käydä, kun musiikkia ja laulua löytyy niin paljon ohjelmistosta, molemmat kommentoivat ennen kuin jatkavat matkaansa parkkipaikalle.

Ruokailua ja kahvittelua

Sunnuntainmessun jälkeen evankelisluterilaisen kirkon sisällä toimiva herätysliike Esikoiset Ry avasi ovet kaikille tulijoille Parasniemen seurakuntatalolla, jossa tarjoiltiin myös maittava lounas ja jälkiruokakahvit.

Myös kirkkoneuvoston puheenjohtaja Riitta Kasala ja suntio Sointu Mikkola olivat päässeet paikan päälle.

Mikkolalla on alle kuukausi jäljellä töitä ennen eläkkeelle lähtöä.

– Olisin voinut jäädä eläkkeelle jo aikaisemmin, mutta halusin jatkaa, kun kuulin uusista portaista. Ne helpottavat suntion työtä, kun ei tarvitse aamutuimaan lähteä tekemään lumitöitä ennen siunausta ja herätä yöllä katsomaan sataako lunta vai ei, Mikkola naurahtaa. Tästä jatkaa Kasala, joka on ollut mukana päättämässä portaiden rakentamisesta:

– Kirkko tarvitsee arvoisensa portaat. Ne ovat nyt turvallisemmat, sillä askelväli on lyhyempi ja kaiteet ovat lähempänä toisiaan sekä sivuilla että keskellä. Kiitos myös maalämmön, on Alatornion kirkossa tasaisempi lämpötila.

Kun naiset alkavat tekemään lähtöä, huikkaavat he loppuun, että Marianpäivänä järjestetään Mikkolalle eläkkeellelähtöjuhlat.

– Kaikki ovat tervetulleita!


Kaupallinen yhteistyö

Lue myös