Teatteri muotoilee maailmaa - Lapin Kansa

Kaupallinen yhteistyö

Teatteri muotoilee maailmaa

Improvisaatioteatteri on Lentävän Poron Teatterin toiminnan sydän. Ympärillä pyörii taiteen lisäksi myös palvelumuotoilullinen näkökulma.

Teatteri muotoilee maailmaa

Jussi Olavi Jokinen opiskeli aluksi elokuva-alaa, mutta improvisaatioteatteri vei lopulta mukanaan.

Parisataapäinen yleisö repeää nauramaan, kun lavalla käydään kiivasta keskustelua Rovaniemen uuden terveyskeskuksen paikasta, keskustan parkkipaikkojen maksullisuudesta ja Valionrannan rakentamisessa. Mutta hetkinen, nämähän ovat vakavia aiheita?

Vakavistakin aiheista saadaan kuitenkin hauskoja, kun formaatti laitetaan uuteen uskoon – kuten kuntavaalien alla järjestetty Vaalishow-tapahtumakin osoitti.

– Ei ajatusta vaalipaneelista ja improvisaatioteatterista ihan heti yhdistäisi. Kiitosta meille tulee eniten siitä, että kuntavaalitentti vihdoinkin kiinnostaa ihmisiä, Jokinen sanoo.

Tätä Lentävän Poron Teatteri haluaa tehdä: tuoda yrityksille vaihtoehtoja. Ensimmäiset räätälöidyt tapahtumat ja improkoulutukset he järjestivät vuonna 2012 ja kokemusta on viidessä vuodessa ehtinyt karttua niin yrityksistä, kouluista kuin erityisryhmistäkin.

Esityksiä lähdetään suunnittelemaan yrityksen toiveiden mukaisesti. Yksi esimerkki pitkälle räätälöidystä yhteistyöstä on Lapin Kansan ja Uuden Rovaniemen Vaalishow, joka järjestettiin tänä vuonna jo toistamiseen. Lavalla Lentävän Poron Teatterin Jonne Suopajärvi, Risto Olenius ja Jussi Olavi Jokinen.

Esityksiä lähdetään suunnittelemaan yrityksen toiveiden mukaisesti. Yksi esimerkki pitkälle räätälöidystä yhteistyöstä on Lapin Kansan ja Uuden Rovaniemen Vaalishow, joka järjestettiin tänä vuonna jo toistamiseen. Lavalla Lentävän Poron Teatterin Jonne Suopajärvi, Risto Olenius ja Jussi Olavi Jokinen.

Lentävät Porot haluavat osoittaa, että he voivat metodeillaan auttaa myös yrityksiä kehittymään ja kasvamaan. Se tapahtuu muun muassa parantamalla asiakaskokemusta ja markkinointia sekä antamalla apua työyhteisön hyvinvointiin.

– Yksi teatterin perustehtävistä on muotoilla maailmaa ja sitähän tässä tehdään, Jussi Olavi Jokinen Lentävän Poron Teatterista sanoo.

Jokainen esiintyminen ja koulutus räätälöidään ja yksikään esitys ei ole samanlainen, vaan fiilis ja yleisö vaikuttavat lopputulokseen.

– Improssa tiivistyy se, mikä teatterissa on hienointa. Improvisaatioteatterin kautta oppii myös lavan ulkopuolella tarvittavia hyödyllisiä taitoja: läsnäoloa, kuuntelemista ja kaverin auttamista, Jokinen sanoo.

– Nuo kaikki ovat asioita, joita haluamme opettaa myös yrityksille.

Kesäkuussa Lentävän Poron Teatteri suuntaa esiintymään kansainvälisille improteatterifestivaaleille Tampereelle.

– Tämä on hyvä lähtölaukaus kansainvälistymisellemme, onhan kyseessä Suomen suurin improfestivaali, johon tulee väkeä ympäri maailmaa.

Aiemmin tänä vuonna Lentävän Poron Teatteri otti jo ison askeleen kohti valtakunnallistumista ollessaan mukana perustamassa Suomen Improvisaatioteatterit ry:tä. Tavoitteena on kehittää valtakunnallista yhteistyötä ja nostaa myös lappilainen improvisaatioteatteri maailmankartalle.

– Lapista pitäisi viedä enemmänkin asioita etelän suuntaan, koska täällä tehdään hyvää työtä, Jokinen sanoo.

Erityisesti pohjoista yhteistyön voimaa Jokinen arvostaa. Lentävän Poron Teatteri aloitti viisi vuotta sitten kesäteatteritoimintansa Pekankadun parkkihallin katolta.

– Tuon kesän jälkeen Kuhan Antti Kauppayhtiöltä kysyi, tulisimmeko heidän sisäpihalleen seuraavana vuonna.

Seuraavan kesän moni saattaakin muistaa. Aiemmin unohduksissa ollut sisäpiha heräsi eloon paitsi Lentävän Poron Teatterin, myös Pure Burgerin ja Hihhi-kaupan myötä. Sittemmin näistä kaikista on tullut ympärivuotista toimintaa.

Kesäteatteri on edelleen Lentävän Poron näkyvin projekti. Jokinen haluaa kuitenkin korostaa, että he tekevät paljon muutakin.

– Teatteri on erinomainen yhteistyökumppani yrityksille, sillä se saa ihmiset liikkeelle. Ja jos sitä kautta saadaan ihmiset vaikka äänestämään tai toimimaan paremmin työyhteisössä, olemme onnistuneet.

 


Kaupallinen yhteistyö

Lue myös