Team Lakkapään libero Jeremy Davies: ”Tarjoamme katsojille hienoja elämyksiä” - Lapin Kansa

Kaupallinen yhteistyö

Team Lakkapään libero Jeremy Davies: ”Tarjoamme katsojille hienoja elämyksiä”

Lentopallon Mestaruusliigan syyskauden kenties hienoin puolustussuoritus nähtiin 23. lokakuuta Iisalmessa, kun Team Lakkapään libero Jeremy Davies pelasti pallon ”saksipotkulla” takaisin peliin kentän päädystä läheltä mainosaitoja.

– Liberon roolissa pyrin olemaan takakentän kapteeni ja johtamaan vastaanotto- ja puolustuspeliämme. On tärkeää, että ryhmitys on yhtenäinen - takakentällä tiedetään, mitä etukentällä tapahtuu, Davies kuvailee rooliaan.

– En yritäkään tehdä kaikkea itse, vaan yhtä lailla auttaa myös joukkuekavereita. Joskus nuorempana haaveilin yleispelaajan roolista, mutta en kyllä enää, 172-senttinen kanadalainen naurahtaa.

Katso video Daviesin hienosta ”saksipotkusta”. Teksti jatkuu video jälkeen.

Pari vuosikymmentä sitten käyttöön otettu liberosääntö mullisti lentopallon luonnetta melkoisesti. Pelaajat erikoistuivat entistä enemmän eri rooleihin, sillä esimerkiksi keskipelaajat viipyvät takakentällä vain oman syöttövuoronsa ajan.

– Itse asiassa en ole koskaan nähnyt yhtään tallennetta entisaikojen pelistä ilman liberoa. Onhan se varmasti ollut täysin erilaista, 24-vuotias Davies pohtii.

– Keskipelaajien syöttövuorot ovat minulle pieniä lepohetkiä. Silloin vaihdan yleensä muutaman saman myös valmentajan kanssa peliin liittyvistä taktisista asioista.

Kesken viime kauden Rovaniemelle tullut Davies pelasi viisi edelliskautta liikunnanopettajaopintojensa ohella Brandonin yliopistossa, Winnipegin lähistöllä. Pohjoisamerikkalaiseen tapaan opintojen päätyttyä pelaajat suuntaavat ulkomaille.

– Yliopistosarja on Kanadassakin korkein liigataso ja hyvä näyteikkuna maajoukkueeseen sekä ulkomaille. Kahtena edelliskesänä olen ollut Kanadan B-maajoukkueessa ja päässyt sitä kautta antamaan omia näyttöjäni.

Kanadalaiset lentopalloilijat noteerattiin Euroopassa toden teolla vuonna 2014, kun joukkue nappasi Puolan MM-kisoista seitsemännen sijan. Kansainvälinen huippumenestys jatkui kaksi vuotta myöhemmin Rion olympiakisojen viidennellä sekä tämän syksyn MM-kisojen yhdeksännellä sijalla.

Puheet siitä, että Davies olisi seuraava pelaaja Lakkapäästä johonkin eurooppalaiseen huippuseuraan, mies itse ottaa tyynesti vastaan. Kanadalainen tietää toki omat kykynsä, mutta haluaa edetä urallaan maltillisesti.

– Ensinnäkään ulkomaalaisen ei välttämättä ole helppo päästä ammattilaiseksi Eurooppaan, joten sinänsä tämä on jo hieno asia. Suomi maana sopii minulle täydellisesti. Lisäksi Mestaruusliiga on tasokas sarja ja hyvä mahdollisuus tutustua eurooppalaiseen lentopalloon. Pitemmän tähtäimen suunnitelmissa on nähdä myös muita liigoja, Davies paljastaa.

– Harjoittelin kesällä pari jaksoa myös Kanadan A-maajoukkueen kanssa. Taso siellä on todella kova, mutta ei välttämättä liian kaukana tulevaisuutta ajatellen.

Davies on yksi seitsemästä Rovaniemellä pelaavasta ulkomaalaisesta lentopalloilijasta. Muut samassa tilanteessa olevat urheilijat auttavat toisiaan sopeutumaan vieraaseen ympäristöön.

– Meillä on tiivis yhteisö ja vietämme paljon aikaa yhdessä varsinkin lounaalla Feenixissä.

Palloja kentän pinnasta kaiveleva libero, jos kuka tietää, mikä merkitys kotiyleisön tuella on lentopallossa.

– Pelissä tarvitaan tunnetta ja intohimoa. Niitä saamme omilta äänekkäiltä faneiltamme. Vastaavasti tarjoamme heille hienoja elämyksiä. Mestaruusliiga on tällä kaudella erityisen tasokas ja tasainen sarja.

Team Lakkapää pelaa

Lentopallon Mestaruusliigassa Team Lakkapää kohtaa Hurrikaani-Loimaan. Ottelu pelataan Lapin urheiluopistolla sunnuntaina 18. marraskuuta alkaen kello 17.00. Liput Lakkapään kotipeleihin voit ostaa ennakkoon kätevästi nettilippu.fi -palvelun kautta.


Kaupallinen yhteistyö

Lue myös