Tarja Turunen ja muut raskaan musiikin tähdet esiintyvät suursuosioon nousseessa Raskasta Joulua –konsertissa Lappi Areenalla joulukuun 2. päivä - Lapin Kansa

Kaupallinen yhteistyö

Tarja Turunen ja muut raskaan musiikin tähdet esiintyvät suursuosioon nousseessa Raskasta Joulua –konsertissa Lappi Areenalla joulukuun 2. päivä

Kansainvälisesti menestyneen Turusen lisäksi Rovaniemellä raskaalla kädellä sovitettuja joululauluja tulkitsevat Sonata Arctican keulamies Tony Kakko, Suburban Triben ja Kyyrian solistina toiminut Ville Tuomi, Psychework -solisti Antony Parviainen ja Tarot-yhtyeestä tuttu Tommi ’Tuple’ Salmela.

Tarja Turunen.

Tarja Turunen.

Jo neljättätoista kertaa järjestettävä Raskasta Joulua -kiertue käynnistyy tänä vuonna Lahdesta 16. päivä marraskuuta. Tuttuun tapaan kiertueella nähdään ja kuullaan kovatasoinen joukko niin kotimaisia kuin kansainvälisiäkin metalli- ja rocklaulajia.

Kiertue saapuu Rovaniemen Lappi Areenalle sunnuntaina joulukuun 2. päivä, jolloin raskaalla kädellä sovitettuja joululauluja tulkitsevat kansainvälisesti menestynyt goottisen ja sinfonisen metallin pioneeri Tarja Turunen, usealla kultalevyllä palkitun Sonata Arctican solisti Tony Kakko, Suburban Triben ja Kyyrian solistina toiminut Ville Tuomi, Psychework-yhtyeen solisti Antony Parviainen ja tuoreimpana kiinnityksenä myös Tarot-yhtyeestä tuttu Tommi ’Tuple’ Salmela.

Aiempien vuosien tapaan konsertilta on lupa odottaa sekä hurmoksellista tunnelmaa ammattitaitoisen taustabändin tukemana kuin myös harrasta joulun tunnelmaa kauneimpien juhlakauden klassikoiden muodossa. Raskasta Joulua –konsertti on monille loppuvuoden odotettu kohokohta.

Raskasta Joulua –kiertue käsittää tänä vuonna liki kolmekymmentä konserttia. Raskasta Joulua –risteilynkin sisältävän kiertueen liput ovat käyneet hyvin kaupaksi, niitä on myyty yhteensä jo yli 40 000 kappaletta.

Antony Parviainen.

Viime vuonna kiertue sisälsi kaksikymmentäviisi konserttia, joista suurin osa oli loppuunmyytyjä. Lippuja kiertueelle myytiin yhteensä liki 70 000 kappaletta. Lisäksi konsertin tv-taltiointi tavoitti joulun aikaan yli miljoona ihmistä.

Raskasta Joulua -kiertue onkin vakiinnuttanut paikkansa koko kansan uutena jouluperinteenä. Konsepti sai alkunsa kitaristi Erkka Korhosen ideasta ja ensimmäiset Raskasta Joulua -keikat soitettiin vuonna 2004. Vuosi vuodelta suositummaksi nousseen kiertueen solisteina on nähty tunnettuja koti- ja ulkomaisia metalli- ja rocklaulajia esittämässä joululauluja raskaasti sovitettuina versioina. Massiiviseen joulushow’hun kuuluu vaikuttavia projisointeja, runsaasti pyrotekniikkaa ja näyttävä valoshow.

Tommi Salmela.


Kaupallinen yhteistyö

Lue myös