Tapahtumien superviikonloppu syntyy yhteistyöllä - Lapin Kansa

Kaupallinen yhteistyö

Tapahtumien superviikonloppu syntyy yhteistyöllä

Lapin Kansa ja Rovaniemen kaupungin nuorisopalvelut löivät hynttyyt yhteen ja järjestävät toukokuussa yhteistapahtuman, jossa viihtyy niin nuoriso, kuin lapsiperheet. Pääesiintyjäksi saapuu nuorisoidoli Isac Elliot.

Tapahtumien superviikonloppu syntyy yhteistyöllä

Nella Sepänheimo, Ira-Eerika Malvalehto, Kaisa Orajärvi ja Juho Tuhkala haluavat tehdä laadukkaan tapahtuman, jossa myös turvallisuusasiat on otettu huomioon.

Toukokuun viimeisenä viikonloppuna Rovaniemen kadut täyttyvät lukuisista tapahtumista, kun Rovaniemen kaupunki ja Lapin Kansa yhdistävät voimansa tapahtumanjärjestäjinä. Kaupungin nuorisopalveluiden kaikkien aikojen suurimpaan ponnistukseen, valtakunnalliseen Nuori Kulttuuri MOVES2017 -tanssitapahtumaan sekä Lapin Kansan avoimiin oviin odotetaan viikonlopun aikana jopa 10 000 kävijää.

– Nuori Kulttuuri-tapahtuman saaminen Rovaniemelle on ollut meillä haaveena viidentoista vuoden ajan. Tähän asti olemme käyneet näissä tapahtumissa Etelä-Suomessa, mutta nyt nuoret tanssijat ympäri Suomea saapuvatkin tänne meille, nuorisopalveluiden esimies Nella Sepänheimo iloitsee.

Valtakunnallinen tanssitapahtuma kokoaa Rovaniemelle lähes 140 tanssiryhmää, joiden tanssijat ovat iältään 10 – 20 -vuotiaita. Tanssilajeja on mukana kuusi, baletista show- ja katutanssiin.

Tapahtumatuottaja Ira-Eerika Malvalehto uskookin, että tapahtuma vetää paikalle myös muita kuin tanssin harrastajia.

– Tämä on hyvä läpileikkaus tanssiharrastukseen ja harvinainen tilaisuus nähdä Suomen huiput yhden viikonlopun aikana. Meillä on myös paljon oheisohjelmaa ja hyvää pöhinää eri puolilla kaupunkia, muun muassa open stage -lava kaupungin kansalaistorilla sekä Lordi-aukiolla. Kaikkiin oheistapahtumiin on vapaa pääsy.

Nuorisotoimi aloitti suurtapahtuman järjestämisen jo vuonna 2015. Yhteistyö Lapin Kansan kanssa oli tapahtuman tuottajille onnenpotku, sillä se mahdollistaa laajempien oheistapahtumien järjestämisen Nuori Kulttuuri MOVES 2017- tapahtuman yhteyteen, sekä pääartistin, Isac Elliotin, saamisen lauantai-illan yleisötapahtumaan Lordi-aukiolle.

Näin mittava yrityksen ja kaupungin välinen yhteistyö on Rovaniemellä historiallista.

– Meillä oli yhteinen tavoite, eli ohjelman tuottaminen lappilaisille. Siinä mielessä yhteistyö on molempien puolelta luontevaa, Sepänheimo sanoo.

Koko perhe mukaan

Lapin Kansan myyntipäällikkö Juho Tuhkala on erityisen mielissään siitä, että yhteistyö nuorisotoimen kanssa antaa lehdelle oivan mahdollisuuden tavoittaa myös nuoria, jotka ovat perinteisesti haastava kohdeyleisö.

– Haluamme olla läsnä kaikkien kaupunkilaisten elämässä. Nuoret ovat tulevaisuuden lukijoita ja siksi meille erityisen tärkeitä, Tuhkala sanoo.

Avoimien ovien ohjelma lauantaina 27.5. on suunniteltu niin, että koko perhe viihtyy menossa mukana. Ohjelma on sekoitus viihdettä ja asiaa, niin ulko- kuin sisätiloissa. Mukana on muun muassa päätoimittajan johtama paneelikeskustelu päivän polttavasta aiheesta sekä nimekkäitä esiintyjiä. Myös kaupungin virkeä ja palkittu kaupunkilehti Uusi Rovaniemi on tiiviisti mukana päivän ohjelmassa.

– Ohjelman viimeistely on vielä kesken, mutta voimme jo nyt luvata mielekästä näkemistä ja kokemista kaikenikäisille. Olemme avoimia myös uusille, raikkaille ideoille, ohjelman suunnittelussa mukana ollut levikkipäällikkö Kaisa Orajärvi vinkkaa.

Päätoimittaja Antti Kokkosen mukaan perinteiseksi muodostuneen avoimien ovien päivän järjestäminen tuntui erityisen tarpeelliselta ja mukavalta nyt, kun toimitilat ovat muuttaneet ydinkeskustaan. Parina edellisenä vuotena päivää ei voitu järjestää vanhan toimitilan piharemontin vuoksi.

– Tilaisuudessa on ollut edellisinä vuosina tuhansia kävijöitä ja tunnelma on ollut välitön. Toivottavasti saamme ihmiset runsain määrin liikkeelle myös tänä vuonna.


Kaupallinen yhteistyö

Lue myös