Tapaa fysioterapeutti ja lääkäri samalla käynnillä – nyt se on mahdollista Lapin Urheiluopiston yhteyteen avatussa Lapin Liikuntaklinikassa - Lapin Kansa

Kaupallinen yhteistyö

Tapaa fysioterapeutti ja lääkäri samalla käynnillä – nyt se on mahdollista Lapin Urheiluopiston yhteyteen avatussa Lapin Liikuntaklinikassa

Paikallinen Saarenkylän OMT-Fysioterapia Oy laajensi toimintaansa Ounasvaaran mäelle avaten Lapin ensimmäisen liikuntaklinikan. Nyt saman katon alta löytyvät niin liikuntalääkärin vastaanotto kuin fysioterapeuttipalvelut.

Lapin Liikuntakeskuksen työntekijöille liikunnan parissa työskentely on tuttua puuhaa: Joni Keisala (vas.) on toiminut muuan muassa nuorten jääkiekkomaajoukkueen vastaavana lääkärinä, Pasi Lambacka Suomen urheilufysioterapeuttiyhdistyksen kouluttajana sekä fysioterapeuttina naisten jääkiekkomaajoukkueessa ja Kari Vinkki fysioterapeuttina hiihdon maajoukkueessa kaksissa olympialaissa.

Lapin Liikuntakeskuksen työntekijöille liikunnan parissa työskentely on tuttua puuhaa: Joni Keisala (vas.) on toiminut muuan muassa nuorten jääkiekkomaajoukkueen vastaavana lääkärinä, Pasi Lambacka Suomen urheilufysioterapeuttiyhdistyksen kouluttajana sekä fysioterapeuttina naisten jääkiekkomaajoukkueessa ja Kari Vinkki fysioterapeuttina hiihdon maajoukkueessa kaksissa olympialaissa.

Santasport Lapin Urheiluopisto on saanut tiloihinsa uuden toimijan - ja odotetun sellaisen.

Saarenkylän OMT-Fysioterapian perustama Lapin Liikuntaklinikka aloitti toimintansa Lapin Urheiluopiston ytimessä, Santasportin Kammi 2:ssa 1. lokakuuta.

Millaisia palveluita lappilaiset liikkujat ja urheilijat voivat odottaa uudelta tulokkaalta? Yrityksen omistaja ja perustaja, OMT-fysioterapeutti Kari Vinkki vastaa:

– Tarjoamme kattavasti fysioterapiapalveluita sekä toteutamme asiantuntijapalveluina liikuntalääketieteen erikoislääkäri Joni Keisalan pitämiä vastaanottoja, kuntotestausta sekä jatkossa valmennusta, kiteyttää Vinkki uuden yrityksen palvelutarjoamaa.

Liikuntalääkärin ja fysioterapian yhteisvastaanotto on uusi palvelu alueella, sillä aikaisemmin samankaltaista klinikkaa ei ole löytynyt pohjoisesta. Lappilaisille liikkujille ja urheilijoille lähin on sijainnut Oulussa tähän päivään asti.

– Asiakas saa parhaimmillaan nopeamman hoitoprosessin ja kahden ammattilaisen avun yhdellä hoitokerralla. Tämä vähentää tarvetta käydä eri asiantuntijoiden luona, muistuttaa Vinkki.

– Vastaanotot ovat myös tarkoitettu kaikenikäisille terveydestään ja hyvinvoinnistaan kiinnostuneille; niin Lapin Urheiluakatemian huippu-urheilijoille kuin liikuntaa aloitteleville ja peruskuntoilijoille.

Mistä kaikki lähti liikkeelle?

Saarenkylän OMT-Fysioterapian tarina sai alkunsa vuonna 2013, kun fysioterapeutti Vinkki sai kimmokkeen perustaa oman yrityksen Rovaniemelle. Viiden vuoden aikana yhden miehen yritys on kasvanut nopeaa tahtia kahdeksasta alan ammattilaisesta koostuvaksi tiimiksi.

Myöhemmin Rovaniemellä OMT-fysioterapeuttina jo yli kymmenen vuotta toiminut Pasi Lambacka kiinnostui lähteä kehittämään toimintaa Vinkin kanssa. Myös urheilufysioterapeuttina toimivasta miehestä tuli yrityksen osaomistaja. Nyt Lambackan vastuulla on Lapin Liikuntaklinikan toiminta.

– Noin vuosi sitten ideointi lähti liikkeelle ihan parkkipaikkakeskustelusta Karin kanssa. Saimme myös Jonin mukaan projektiin ja aloimme yhdessä rakentamaan suunnitelmaa klinikasta, josta löytyisi fysioterapeutin lisäksi liikuntalääkärin vastaanotto, muistelee Lambacka.

– Vuosi tätä ideaa jumpattiin ja kävimme läpi paikkoja. Viime metreillä Lapin Urheiluakatemian huippu-urheilukoordinaattori Reijo Jylhä veti ässän hihasta, muistelee Vinkki hymyillen.

Tämä ässä oli Olympic Training Center.

Santasport Lapin Urheiluopisto on saanut Suomen Olympiakomitean virallisen Olympic Training Center -statuksen vuoden 2016 alusta. Status myönnetään vain korkeatasoisille valmennuskeskuksille, jotka tarjoavat olympiatason olosuhteet monipuoliseen harjoitteluun.

– Santasport kiinnostui ehdotuksestamme ja lopulta saimme sovittua yhteistyökuviot lukkoon.

Lapin Liikuntaklinikassa aloittanut liikuntalääketieteen erikoislääkäri Joni Keisala on innoissaan uusista tuulista. "Liikuntaklinikan tavoitteena on saada kehitettyä kaiken tasoisille liikkujille ja liikunnasta kiinnostuneille ajanmukaiset terveystarkastukset sekä testauspalvelut."

Yhteistyöllä eteenpäin

Olympic Training Centerin tavoitteena on rakentaa tukipalveluita palvellakseen kaikin tavoin liikkujia sekä myös Akatemiatason urheilijoita. Tämän vuoksi myös Lapin Liikuntaklinikka tulee olemaan yksi keskeinen osa OTC:n toimintaa Rovaniemellä.

– Pyrimme entistä enemmän siihen, että vastuu lajien toiminnasta siirtyy lajeille ja OTC ottaa vastuun tukitoimintojen tuottamisesta. Tällä hetkellä toimivin tapa on tehdä tämä yhteistyökumppaneiden avulla. Tämä takaa kestävän mallin tehdä tätä riittävällä laatutasolla, Reijo Jylhä kommentoi.

Klinikan tavoitteena on saada kehitettyä myös kaiken tasoisille liikkujille ja liikunnasta kiinnostuneille ajanmukaiset terveystarkastukset ja testauspalvelut.

– Näin tavallinen liikkujakin saa samaa dataa, mitä urheilijat, toteaa Keisala.

Lapin Urheiluakatemian huippu-urheilijat tulevat käymään tulevaisuudessa kuntotesteissä heti ensimmäisessä tapaamisessa.

– Näin tiedämme laaja-alaisemmin heidän sen hetkisen kuntonsa ja mitä osa-alueita kannattaa lähteä kehittämään.

Osaamisen kirjo laaja

Samalla, kun Lapin Liikuntaklinikalla saadaan rattaat pyörimään, pyörii Saarenkylän OMT-Fysioterapian toiminnot ja palvelut tavalliseen tapaan Pulkamontiellä.

Asiakkaille palveluiden kirjo on laaja, sillä yhden katon alta löytyy perinteisen fysioterapian lisäksi OMT-fysioterapiaa, neurologista kuntoutusta, lantiopohjan fysioterapiaa, urheilufysioterapiaa, lymfaterapiaa, purentalihasten fysioterapiaa, lihaskalvokäsittelyjä, teippauksia, hierontaa, akupunktiota ja puheterapiaa.

Saarenkylän OMT-Fysioterapian toimipiste sijaitsee osoitteessa Pulkamontie 2.

– Toimipisteellämme Saarenkylässä toimii fysioterapeutteja, jotka ovat osaavia alan ammattilaisia ja ovat toimineet aikaisemmin myös urheiluvammojen ja niiden ehkäisemisen parissa, toteaa Vinkki.

Seuraavaksi nouseekin kysymys: mikä ero sitten on urheilufysioterapiaan verraten normaaliin fysioterapiaan?

– Kuormitus, toteaa Lambacka ja jatkaa:

– Urheilijat kestävät kuormitusta enemmän, joten myös fysioterapian harjoitteissa tämä otetaan huomioon, summaa Lambacka.

Kaiken tasoiset liikkujat tervetulleita

Uuden liikuntaklinikan toiminnan aloitus on jo takanapäin ja yrittäjät ovat suunnanneet katseensa jo tulevaan.

– On erityisen hienoa nähdä, että uuden liikuntaklinikan myötä urheilijat saavat nopeasti ja vaivattomasti hoitoa akuutteihinkin tilanteisiin. Tämä on urheilijoiden kannalta ehdottomasti parhain ratkaisu, toteaa Vinkki.

– Mutta on tärkeää muistaa, että Lapin Liikuntakeskus on tarkoitettu huippu-urheilijoiden lisäksi myös kaiken tasoisille liikkujille. Tervetuloa siis jokainen!

Infoboksi

Lapin Liikuntaklinikka

Käyntiosoite: Kammi 2, Hiihtomajantie 2, 96400 Rovaniemi

Puhelin: 040 1244 770

http://www.lapinliikuntaklinikka.fi

Saarenkylän OMT-Fysioterapia Oy

Käyntiosoite: Pulkamontie 2, 96900 Saarenkylä

Puhelin: 040 3571300

http://www.omtsaarenkyla.fi


Kaupallinen yhteistyö

Lue myös