Seurakunta astui sisään oppilaitoksiin - Lapin Kansa

Kaupallinen yhteistyö

Seurakunta astui sisään oppilaitoksiin

Tornion seurakunta astui sisään toisen ja kolmannen asteen oppilaitoksiin viime syksynä. Oppilaitostyötä on jatkettu tänä syksynä uudella kokoonpanolla. Työ on ollut todella antoisaa, opettavaista ja mielenkiintoista.

Tornion seurakunnalla on toisen ja kolmannen asteen opiskelijoita ja koulunhenkilökuntaa palveleva oppilaitospastori Oscar Toivanen ja nuoriso-ohjaaja Katja Konttajärvi. Seurakunta tarjoaa opiskelijoille toimintaa hengellisistä lähtökohdista. Seurakunta järjestää tai on mukana mm. retkissä, tapahtumissa, asuntolailloissa, tutortoiminnassa sekä pitää päivystystä. Oppilaitostyöntekijöiltä voi varata keskusteluajan tai ottaa yhteyttä ja keskustella heidän kanssaan luottamuksellisesti.

Läsnä oppilaitoksen arjessa...

Kirkon oppilaitosyhteistyössä tuetaan opiskelu- ja työhyvinvointia. Monikulttuurisuuteen ja -uskonnollisuuteen liittyvät kysymykset ovat keskeinen osa työtä. Kirkon työ on yhteisöllistä. Siinä huomioidaan oppilaitosyhteisön tarpeet. Päämääränä on edistää opiskelijoiden ja henkilökunnan hyvinvointia. Seurakunnat tekevät yhteistyötä ammatillisten oppilaitosten, lukioiden, ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen kanssa.

Jauhaa ja jauhaa…

Elämä on kaikkinensa melkoinen pähkinä purtavaksi ja joskus eteen saattaa tulla tilanteita, joihin ei yksinkertaisesti löydy omin voimin ratkaisua tai vastauksia. Seurakunnan työntekijät ovat valmiina juttelemaan kanssasi kaikista mieltäsi askarruttavista asioista ja kysymyksistä.

Elämän risteyksissä...

Elämän riemuja, elämän suruja, elämän arkisia tapahtumia. Onnellisuuden ja positiivisuuden perustekijöitä joutuu joskus etsimään pikkuisen kauempaa. Kun tullaan tutuiksi, on paljon helpompi puhua, ymmärtää tai vaikkapa pyytää ihan reilusti apua.

Pimeyttä vastaan...

Opiskeluaikana eteen voi tulla monenmoista. Seurakunnan työntekijät auttavat avaamaan solmuja ja näkemään asioita hieman uudessa valossa. Juuri sen verran kuin sinulle sopii, ehdottoman vaitiolovelvollisuuden sitomina.

Oppilaitostyöntekijöitä voi syksyllä 2018 tavata muun muassa:

Lappia

Kuukauen kahavit asuntolassa klo 19-21: 22.8., 19.9., 31.10.,21.11. & 12.12.

Asuntolatutor toiminnassa mukana, teemapäivissä ja adventtikirkossa.

Lapin ammattikorkeakoulu

Minerva luokka 221 koulupäivystys klo 11-12. Parilliset torstait 6.9. alkaen.

Teemapäivissä, adventtikirkossa, retkillä.

Lukio

Tutor toiminnassa mukana, luokkavierailut, koeviikon kaatokahveilla, aamunavaukset ja teemapäivillä.

Peräpohjolan opisto

Asuntola tutor-toiminnassa, luokkavierailuja, Asuntolailloissa klo 19-21: 12.9., 26.9., 31.10., 14.11. ja 5.12.

Yhteystiedot löytyvät Tornion seurakunnan kotisivuilta .

Syysterveisin, Katja & Oscar


Kaupallinen yhteistyö

Lue myös