Kaupallinen yhteistyö

Saa näkyä – vartijan läsnäolo lisää turvallisuutta

Turvallisuusala kehittyy teknologian ja asiakkaiden vaatimusten mukana. Rovaniemeläinen LapSec Oy on suojannut lappilaisia jo yli kymmenen vuoden ajan.

Saa näkyä – vartijan läsnäolo lisää turvallisuutta

Rovaniemen kaupungin kiinteistöt ovat LapSec Oy:n vartioinnissa. Palvelun laadun takaa osaava ja koulutettu henkilökunta. Kuvassa LapSec Oy:n toimitusjohtaja Juhani Salminen ja vuoroesimies Juho Sirviö tarkastelemassa uuden Ounasrinteen monitoimitalon kohdeohjetta.

LapSecin logo on rovaniemeläisille tuttu. Sen voi havaita Sairaalakadun Terveysaseman ovesta, Keskuskentän portilta tai Lappia-talon sisääntulon yhteydestä.

Logolla halutaan sanoa, että sähköinen silmä valvoo.

– Vartiointi perustuu entistä enemmän teknologian hyödyntämiseen, LapSecin toimitusjohtaja Juhani Salminen kertoo.

– Perinteisiä tehdasalueita kiertäviä teollisuusvartioita ei enää juurikaan näe, sillä sama hoituu nykyään tehokkaammin elektroniikalla.

Hälytyksen sattuessa LapSecin auto ennättääkin parissa minuutissa Rovaniemen keskustasta Kemintien teollisuusalueelle. LapSecin suurin asiakaskunta on juuri alueen PK-yrityksissä.

Vartijan työ on palveluammatti

Teknologiakaan ei täysin poista fyysisesti läsnä olevien vartioiden tarvetta. Päinvastoin teknisen valvonnan lisäksi näkyvillä olon tarve saattaa tulevaisuudessa jopa kasvaa.

– Esimerkiksi monilla sosiaalialan työpaikoilla työntekijöiden koskemattomuuden turvaaminen on entistä tärkeämpää, Salminen selventää.

LapSecin vartijoita työskentelee muun muassa Rovaniemen Terveysasemilla. LapSec asentaa myös päällekarkausjärjestelmät sekä kouluttaa henkilökunnan ikävien tilanteiden varalle.

Samalla vartijan työstä on tullut palveluammatti. Rovaniemen alueella LapSec toimii useimpien vanhusten turvapuhelintoimittajien alihankkijana.

– Se tarkoittaa, että turvapuhelinten asennuksen lisäksi me olemme ensimmäisenä paikalla hälytyksen sattuessa, Salminen sanoo.

– Vartijamme saavat voimankäyttökoulutuksen lisäksi ensiapukoulutusta vuosittain. Lisäksi automme on varustettu kattavalla ensiapupakilla.

Vahvasti tukena nuorisotyössä

Oman osuutensa yhteiskuntavastuusta LapSec kantaa yhteistyöllä urheiluseurojen kanssa. Sekä Rovaniemen Palloseura että Rovaniemen Kiekko ovat LapSecin kumppaneita.

– Olemme kouluttaneet seuroille kahdeksan vuoden aikana yhteensä lähes parisataa järjestyksenvalvojaa, Salminen arvioi.

Rovaniemen Palloseura
LapSec Oy:n toimitusjohtaja Juhani Salminen on kouluttanut kahdeksan vuoden aikana lähes parisataa järjestyksenvalvojaa urheiluseuroille.

LapSec Oy:n toimitusjohtaja Juhani Salminen on kouluttanut kahdeksan vuoden aikana lähes parisataa järjestyksenvalvojaa urheiluseuroille.

Omat järjestyksenvalvojat ovat seuroille merkittävä taloudellinen apu. Järjestyksenvalvonnasta maksettavat talkookorvaukset voidaan ohjata ulkopuolisen sijaan omille juniorijoukkueille.

– Saamme vastineeksi hiukan näkyvyyttä, mutta muuten koulutus on seuroille maksuton, LapSecin toimitusjohtaja sanoo.

– Koen, että tällainen on osa meidän laajempaa tehtävää. Tukemalla nuorisotyötä pidämme nuoret hyvien harrastusten parissa ja ehkäisemme siten tulevia ongelmia.


Kaupallinen yhteistyö

Lue myös