Retki Oulugospeliin - Lapin Kansa

Kaupallinen yhteistyö

Retki Oulugospeliin

Tornion seurakunta teki päiväretken Ouluun ja vieraili nuorten kanssa Oulugospelissa. Lue nuorisotyöohjaaja Lea Alioravaisen tunnelmat päivästä.

Retki Oulugospeliin

Pyhäinpäivän aamuna klo 10 hyppäsimme seurakunnan pikku bussiin ja henkilöautoon ja lähdimme 14 hengen porukalla kohti Oulua! Aurinko paistoi kuin Jumala olisi siunannut matkamme! Päästyämme Ouluun aivan viime tipassa, jaoimme liput ja lähdimme katsomaan konserttia. Ensimmäisenä oli vuorossa Park 7 ja GFM.

Itselleni kohokohta oli juuri aamun GFM:n keikka, joka vei minut pyhäinpäivän ajatuksiin näillä sanoilla:

”Ne kysyy et mitä kaunista kuolemas on, sen voi tietää vaan jos tietää mitä kuolema on. Tunneksä ketään joka ois kuolematon. Mä tunnen ja tunnen sen tunteen, kun se puolellas on. Kadotaan pimeään, hajotaan kipeään muttet jätä milloinkaan. Kadotaan pimeään, hajotaan kipeään, muttet jätä milloinkaan, koska sä olet kuolematon!”

Parin tunnin konsertin jälkeen oli jo kurniva nälkä, jotenka matkasimme syömään Ideaparkin Rax:iin. Siellä sattui olemaan myös Ideaparkin syntymäpäivät ja kakut tarjolla. Nuoret saivat ruuan jälkeen vapaasti kierrellä noin tunnin ajan ja shoppailla halutessaan. Moni löysikin jotakin pientä kivaa itselleen!

Palasimme takaisin Pohjankartanon koululle, jossa konsertit olivat. Siellä järjestettiin erilaisia toimintapisteitä, joista nuoret saivat valita missä käyvät. He saivat valita tekevätkö rannekorun, cajon, laulavatko veisuja, kuuntelevatko tarinoita laulujen synnystä vai pelaavatko mobiili/live peliä.

Näiden toimintapisteiden jälkeen hyppäsimme illan viimeiseen konserttiin, jossa soittivat Gospostolit ja SAVE. Vanhemmat nuoret odottivat koko päivältä eniten SAVE:n keikkaa, joka oli tietenkin illan loppuhuipennuksena. Nuoremmat lähtijöistä olivat myös aamukeikkojen aikana ihastuneet gospelmusaan ja illalla he olivat jo hyppimässä eturivissä.

Kun autossa vielä kyselin, mikä oli päivän kohokohta, niin kuulemma parasta oli, kun sai koskea ihanan laulajan kättä keikalla! Kotimatkalla katselimme vielä Iin hautausmaan ihanaa kynttiläloistoa ja muistelimme (ainakin etupenkillä) isovanhempiamme.

 


Kaupallinen yhteistyö

Lue myös