Reppu täynnä eväitä kohti leirikesää - Lapin Kansa

Kaupallinen yhteistyö

Reppu täynnä eväitä kohti leirikesää

Kohta on taas aika pakata reppu, täyttää turvallisuus-asiakirjat ja ensiapulaukut ja suunnata kohti leiriä.

Eeti Heikkilä

Tänä kesänä Antinsaaren leirikeskuksessa vietetään kaikkiaan kymmenen oman seurakunnan leiriä. Ensimmäinen porukkaa starttaa rippileirille heti ensimmäisenä kesälomapäivänä. Rippileiriporukat vaihtuvat viikon välein niin, että Antinsaari on rippikoululaisten valloittama kahdeksan viikkoa putkeen, kesäkuun alusta aina heinäkuun lopulle saakka. Se tarkoittaa noin 96 lipun nostoa ja laskua, 40 iltaohjelmaa, 208 ruokailua, sekä satoja rukouksia, lauluja, kikatuksia ja oppitunteja. Toivottavasti myös lukuisia rauhallisia, hyvin nukuttuja öitä ja aamuja, joihin saa virkeänä herätä.

Rippikoulujen päätyttyä Antinsaaressa pidetään vielä kaksi varhaisnuorten leiriä. Silloin alakoululaiset pääsevät kolmeksi päiväksi pelailemaan, askartelemaan ja hiljentymään, ennen kuin koulunpenkit taas kutsuvat heitä. Ensin leireilevät 1.-3. luokkalaiset 31.7-2.8 ja heti perään 4.- 6. luokkalaiset 2.8.- 4.8.

Kaikki alakoululaiset eivät vielä tänä kesänä halua tai pääse leirille lähtemään, mutta pienen maistiaisen leirielämästä voi tänä kesänä saada alakouluikäisten toimintapäivistä. Ne järjestämme seurakuntataloilla kesäkuun 18. päivä Karungissa, 19. päivä Arpelassa ja 20.päivä Suensaaressa. Leirien tavoin myös näissä päivissä touhutaan, hiljennytään ja askarrellaan yhdessä isoisten ja nuorisotyönohjaajan johdolla. Tervetuloa mukaan!

Mutta entäs ne eväät kesää varten?

No vähän Sisu-pastilleja ja suklaata saattaa itse kenenkin leirirepusta löytyä, vaikka ilmankin pärjää. Tarjotaanhan leirillä ruokaa viisi kertaa päivässä. Tärkeässä osassa kesän leiriponnistusta ovat myös emännät, jotka saavat ahertaa keittiössä pitkänpäivän, kun aamupala syödään aamukahdeksalta ja iltapala iltakahdeksan tienoilla.

Rippileireillä tarjottava ravinto ei kuitenkaan rajoitu vain vatsamme täyttävään leipään. Vaan uuden rippikoulusuunnitelman mukaan on mahdollista, jo leirin aikana, nauttia myös taivaan leipää. Eli viettää ehtoollista yhdessä rippikouluryhmän kanssa. Mikä sen kauniimpi ympäristö pysähtyä Pyhän ehtoollisen salaisuuden äärelle, kuin Antinsaaren oma idyllinen kirkko. Kaiken kaikkiaan Tornion seurakunnan omassa leirikeskuksessa on hienot puitteet järjestää kesäleirejä.

Ja toki eväitä kesän leirirypistystä varten on kerätty isoisten ja työntekijöiden kanssa jo edellisestä syksystä lähtien. Meillä on kaksivuotinen isoiskoulutus, johon kuuluu säännölliset kokoontumiset, varttikirkot, viikonloppuleirejä, yhteisvastuukeräykseen osallistumista, messussa palvelua ja monenlaista tekemistä. Isoiskoulutuksen teemoja ovat esimerkiksi vuorovaikutustaidot, hartaus, musiikki, ensiapu, oma usko, draama, leikit ja kasvu.

Isoiskoulutus ei ole asioiden pänttäämistä tai luentojen kuuntelemista, vaan isoseksi kasvaa tekemällä ja kokemalla, Kristuksen jalanjäljissä kulkemalla. Tavoite on, että kaksivuotisen isoiskoulutuksen aikana jokainen nuori löytäisi itsestään taitoja ja lahjoja, joilla voi palvella Jumalaa ja toista ihmistä. Pohjimmiltaan ei ole kysymys kuin rakkauden kaksoiskäskyn, rakasta Herraa Jumalaasi koko sydämestäsi ja lähimäistäsi niin kuin itseäsi, todeksi elämisestä. Mutta se onkin sitten jokaisen kristityn elinikäinen oppiläksy.

Isosen tärkein työkalu on hänen oma persoonansa, se ainutlaatuinen nuori ihminen, joksi Jumala on hänet luonut. Jokainen saa palvella isosena omilla lahjoillaan. Yhdelle on annettu kuuntelemisen lahja, toinen luo hyvää ryhmähenkeä huumorintajullaan, kolmas ihastuttaa laulu- tai soittotaidollaan, joku osaa sanoittaa Jumalan sanaa nuorten maailmasta käsin ja yksi saa porukan hiljenemään. Työntekijän näkökulmasta isoset ovat leirivarusteista tärkein. Ei haittaa, vaikka jotain omasta leirirepusta unohtuisi kotiin, korvaamattomia leirillä ovat hyvät isoset.

Herran siunausta isosen tehtäviin ja tulevaan kesään pyysimme isoiskirkossa, jota vietimme 8.5. Tornion kirkossa. Kirkon jälkeen juhlimme isoiskoulutuksen päättäviä kakkukahvien kera ja nuoret saivat hakea töihin kesän leireille.

Rukoile sinäkin tulevan kesän leirien sekä isoisten, leiriälisten ja meidän työntekijöiden puolesta!

Tuuli Kapraali, nuoriso- ja varhaisnuorisotyöstä vastaava kappalainen


Kaupallinen yhteistyö

Lue myös