Puolivahingossa liigapelaajaksi - Lapin Kansa

Kaupallinen yhteistyö

Puolivahingossa liigapelaajaksi

Kaksi vuotta sitten Matias Korhosen piti tulla Rovaniemelle opiskelemaan ja pelailemaan siinä sivussa lentopallon 1-sarjaa, mutta toisin kävi. Nuorukainen löysi itsensä yhtäkkiä liigajoukkueen ringistä.

Savonlinnalaisella Matias Korhosella oli toissa vuonna lentopallon suhteen selkeät suunnitelmat. Edellisellä kaudella oli jo alustavasti sovittu siirtymisestä Enonkosken Pyrinnön 1-sarjajoukkueesta saman sarjan Napapiirin Pallokettujen riveihin, mutta kesällä 2016 NaPa päätti luopua sarjapaikasta ja satsata kaikki paukut junioritoimintaan.

– Olin ottanut vastaan opiskelupaikan Lapin Urheiluopistolla, kun kuulin tuon NaPan uutisen. Vaihtoehdoiksi jäi joko lopettaa tai yrittää päästä liigajoukkueeseen. Tässä sitä nyt sitten ollaan, Team Lakkapään yleispelaaja hymyillee tapahtunutta.

Korhosen perheen elämä pyöri aikoinaan pitkälti lentopallon ympärillä. Nuorempana lajivalikoimaan kuuluivat myös jalkapallo ja hiihto, mutta lukioiästä eteenpäin jatkettiin pelkästään lentopallolla.

– Sisko ja veli harrastivat lentopalloa ja isä valmensi meitä, joten ei siinä paljoa vaihtoehtoja ollut. Toisaalta harjoittelu ja pelaaminen olivat hauskaa, joten ei se miltään pakolta tuntunut.

Ensimmäisen kauden uroteot Mestaruusliigassa jäivät Korhoselta varsin vähiin, käytännössä muutamaan syöttövaihtoon.

– Itselle oli tärkeintä päästä treenaamaan kovassa seurassa. Tilanne oli minulle entuudestaan tuttu. 1-sarjassakin pelasin aluksi vain syöttövaihtoja. Parin vuoden jälkeen pääsin sielläkin enemmän pelaamaan. Samalla kaavalla näyttäsi ura nytkin kulkevan, 22-vuotias yleispelaaja vertaa.

NaPa palasi syksyllä 2017 aikuisten lentopallokartalle ja solmi farmisopimuksen Team Lakkapään kanssa. Korhosellekin oli siis tiedossa enemmän peliaikaa.

– Viime kauden alku oli vähän vaikea, kun harjoittelin Lakkapään mukana ja pelasin NaPassa. Yhteistä säveltä ei oikein löytynyt kummassakaan. Joulutauolla sovimme Tuomen Henrin (Lakkapään päävalmentaja), että olen kevään pääasiassa NaPan mukana. Se oli hyvä päätös.

Alkaneella kaudella Korhonen on kuulunut kokoonpanoon kaikissa Team Lakkapään liigapeleissä.

Vaihtonurkkauksessa on oltava koko ”lämmöt päällä” ja valmiina menemään kentälle. Penkkimiehillä on tärkeä rooli myös joukkuehengen ylläpitämisessä ja pienten taktisten vinkkien antamisessa.

– Valmentaja kertoo yleensä syöttövaihdot noin puoli kierrosta etukäteen. Pelin aikana keskustellaan paljon esimerkiksi sovitun torjunta-puolustustaktiikan noudattamisesta. Ajatus on kyllä oltava koko pelissä, mutta sopivasti pitää läppääkin heittää.

Korhonen on saanut alkukaudella useamman näytön paikan ja käyttänyt ne myös hyväkseen. Pelkästään lokakuun peleissä teräväkätinen yleismies on tehnyt yli tuplasti enemmän pisteitä kuin koko liigaurallaan tähän saakka yhteensä.

– Minulla hyökkäyspeli ei ehkä ole se vahvin osa-alue, joten muilla sektoreilla pitää hoitaa hommat kunnolla. Oman onnistuneen vastaanoton kautta hyökkäyskin kulkee paremmin, Korhonen tietää.

– Päällimmäisenä on nyt mielessä vakiinnuttaa pelipaikka liigassa.

Miksi sitten rovaniemeläisyleisön kannattaisi tulla katsomaan juuri Team Lakkapään pelejä?

– Meillä on ylivoimaisesti parhaimman näköiset jätkät, Korhonen heittää pilke silmäkulmassa.

– Alkukausi on osoittanut, että pystymme myös voittamaan minkä joukkueen tahansa.

Team Lakkapää pelaa

Team Lakkapään kotiottelut jatkuvat perjantaina 2. marraskuuta kello 18.30 Akaa-Volleyta ja sunnuntaina 4.11. kello 17.00 Kokkolan Tiikereitä vastaan. Molemmat ottelut pelataan Lapin Urheiluopistolla. Ennakkoliput voit ostaa kätevästi nettilippu.fi -palvelun kautta.


Kaupallinen yhteistyö

Lue myös