Kaupallinen yhteistyö: PS Kemi Midsummer Special Kemin alkukesän kohokohta - Lapin Kansa

Kaupallinen yhteistyö

PS Kemi Midsummer Special Kemin alkukesän kohokohta

Jalkapallo ja rock lyövät kättä toisilleen Kemissä juhannuksen alla.

PS Kemi Midsummer Special Kemin alkukesän kohokohta

Torstaina 21. kesäkuuta Kemin Sauvosaareen odotetaan varsinaista yleisöryntäystä tammikuusta saakka odotettuun PS Kemi Midsummer Special -tapahtumaan.

– 4 000 henkeä tai jopa enemmän, naulaa projektivastaava Pasi Rauta tapahtuman yleisötavoitteen.

PS Kemi Midsummer Special on kaksitahoinen tapahtuma. Ensin kello 17.30 alkaa Veikkausliigan Lapin derbyottelu PS Kemin ja RoPS:n välillä Sauvosaaren urheilupuiston takakentällä. Klo 19.30 käynnistyy samaisen urheilupuiston hiekkakentällä päivän huipentava konsertti, jossa pääesiintyjänä on maailmankuulu Sonata Arctica -yhtye. Illan muut esiintyjät ovat Nine Lives, Free Heart ja Slap Betty sekä roudaustaukojen aikana tunnelmaa ylläpitävä Rock DJ Sändi.

Kemiläisten bändien kavalkadi

Esiintyjät edustavat laajasti eri musiikkityylejä. Sonata Arctica on tunnetusti yksi suomalaisista melodisen metallimusiikin lipunkantajista, Slap Betty soittaa punkhenkistä rockia, Nine Lives tykittää rockabillyhenkistä musiikkia ja Free Heart edustaa vanhan koulukunnan rockia ja heavymetalia. Rock DJ Sändi alias Sami Karvonen on urallaan lämmitellyt niin Iron Maidenia, Nightwishiä kuin Apocalypticaa. Kaikki esiintyjät edustavat kemiläistä osaamista parhaimmillaan.

– Tapahtumaa voi hyvin luonnehtia pienoisfestivaaliksi. Paikalla on ruuan ja juoman myyntipisteet ja narikka. Myös yhtyeiden fanituotteita on myynnissä. Ehdottomasti kyse on yhdestä Kemin kesän huipentumasta, Rauta mainitsee.

Tapahtuman pääyhteistyökumppanit ovat Kemin kaupunki ja Eventworks Oy, joka hoitaa lavajärjestelyt ja äänitekniikan kokonaisuudessaan.

Kausikorttihaasteen huipentuma

PS Kemi Midsummer Special sai alkunsa PS Kemin kausikorttihaasteesta tammikuussa. Sonata Arctica löi haasteeseen lisää löylyä ilmoittamalla esiintyvänsä Kemissä kesällä, jos kausikortteja myydään vähintään 3 000. Bändin mukaantulon myötä kausikortteja meni lopulta kaupaksi kaikkiaan 3 100 kappaletta.

– Ilta on PS Kemin kausarihaasteen loppuhuipentuma. Haluamme tuoda kemiläistä osaamista esille ja kiittää kemiläisiä siitä valtavasta tuesta, jolla kausikorttihaaste vietiin upeasti maaliin, PS Kemin liigajoukkueen huoltajanakin toimiva Rauta painottaa.

– Olemme kiitollisia myös Sonata Arcticalle ja muilla illan esiintyjille, että he halusivat kantaa kortensa yhteiseen kekoon, Rauta lisää.

Ihmiset luovat megatapahtuman

Tapahtumaan pääsee maksutta PS Kemin kausikortilla. Muille lipun hinta on 33 euroa ja PS Kemi – RoPS -ottelulipun kanssa 40 euroa. Lisäksi 40 euron lisämaksusta kausikorttilainen saa halutessaan VIP-passin. Sisäänkäynti tapahtumaan on Sauvosaaren urheilupuiston uimahallin puoleisista porteista. Eteläpään portti on pyhitetty esiintyjien ja järjestäjien käyttöön. Lähikatuja tullaan osin sulkemaan turvallisuussyistä. Portilla on turvatarkastus.

– Fiilis on hyvä ja odottava. Minusta tuntuu, että koko Kemi on tämän jutun takana. Toiveissa on myös upea lämmin sää ja se, että ihmiset lähtevät liikkeelle ja luovat tästä hienon megatapahtuman, Rauta alleviivaa.

Fanitapaaminen päivällä

Samana päivänä Kemissä pidetään aiemmin päivällä Kauppamaraton, jossa esiintyy muun monipuolisen ohjelman ohella myös nuoremman polven suosikki Hevisaurus. Rauta uskoo, että tapahtumat yhteensä saavat liikkeelle jopa 10 000 henkeä.

– Tämä on kemiläisyyttä positiivisimmillaan, josta kaikki kauniin merenrantakaupunkimme ihmiset ja yritykset hyötyvät, Rauta myhäilee. Kauppamaratonin tapahtumiin lukeutuu myös PS Kemin pelaajien fanitapaaminen Täiköntorilla klo 12.


Kaupallinen yhteistyö

Lue myös