Kaupallinen yhteistyö: Pintakäsittelyä perheen voimin - Lapin Kansa

Kaupallinen yhteistyö

Pintakäsittelyä perheen voimin

Tornion KaMa-Palvelut on vuosien saatossa siirtynyt lumenaurauksesta pintakäsittelypalveluihin. Yritys viettää 20. juhlavuottaan ja avasi huhtikuussa uuden maalaamon.

Pintakäsittelyä perheen voimin

Perheyrityksessä työskentelee perustajan Kari Marttilan lisäksi hänen kaikki kolme lastaan Tiia, Jani ja Aki, jotka ovat omalta osaltaan laajentaneet yrityksen osaamista. ”Olemme ylpeitä siitä, että olemme toimineet näinkin kauan.”

Hiekkapuhallus- ja maalaustöitä tekevä Tornion KaMa-Palvelut on yritys, jolle asiakkaan tarpeisiin mukautuminen on tärkeää. Tästä kielii muun muassa huhtikuun alussa avattu uusi maalaamo, joka rakennettiin nimenomaan vastauksena asiakkaiden kysyntään.

Kromilaakson teollisuusalueella sijaitsevalla uudella maalaamolla mahtuu muun muassa käsittelemään aiempaa suurempia kappaleita. Yritys käsittelee työssään erilaisia teräsrakenteita, kuten kaiteita, palkkeja ja hoitotasoja. Uudella maalaamolla se pystyy tarjoamaan myös teräsraepuhallusta ja jauhemaalausta aiempien hiekkapuhalluksen ja märkämaalauksen ohella.

– Meille on tärkeää, että voimme löytää juuri asiakkaalle sopivan palvelun. Uuden maalaamon myötä pystymme tarjoamaan uusia palveluita, jotka ovat tätä päivää, KaMa-Palveluiden työpäällikkö Tiia Peräntie kertoo.

Tornion KaMa-Palvelut tarjoaa uudella maalaamolla myös teräsraepuhallusta ja jauhemaalausta aiempien hiekkapuhalluksen ja märkämaalauksen ohella. "Uuden maalaamon myötä pystymme tarjoamaan palveluita, jotka ovat tätä päivää", työpäällikkö Tiia Peräntie kertoo.

Tornion KaMa-Palvelut tarjoaa uudella maalaamolla myös teräsraepuhallusta ja jauhemaalausta aiempien hiekkapuhalluksen ja märkämaalauksen ohella. "Uuden maalaamon myötä pystymme tarjoamaan palveluita, jotka ovat tätä päivää", työpäällikkö Tiia Peräntie kertoo.

Tornion KaMa-Palvelut on Kari Marttilan vuonna 1998 perustama perheyritys. Toiminta lähti alkuun liikkeelle lumenaurauksista sekä Karin itse autotallissaan valmistamista peräkärryistä. Pikkuhiljaa toiminta kuitenkin laajentui hiekkapuhalluksiin ja maalauksiin, jotka alkuun suoritettiin asiakkaan tiloissa, ennen kun yritys vuokrasi toimintaa varten omat tilat.

Ennen vuosituhannen vaihdetta liiketoiminta oli lopulta kasvanut niin, että lumenauraukset jätettiin kokonaan pois, ja toiminnan pääpaino siirtyi hiekkapuhallus- ja maalaustöihin. Tällä hetkellä yritys toimii paikallisesti Torniossa, ja lisäksi sillä on toimintaa ympäri Suomea. Yhden miehen toiminimestä on tullut yli 30 henkeä työllistävä osakeyhtiö.

Nykyään yrityksen toimialoihin kuuluu hiekkapuhallus- ja maalaustyöt, nosto- ja kuljetustyöt, metallirakenteiden valmistus ja asennus sekä mekaaninen kunnossapito. Karin kaikki kolme lasta Jani, Tiia ja Aki työskentelevät yrityksessä, ja ovat omalta osaltaan laajentaneet yrityksen osaamista.

– Kahdenkymmenen toimintavuoden jälkeen olemme ylpeitä siitä, että olemme toimineet näinkin kauan, kuinka pienestä on lähdetty ja missä olemme nyt. Saamme kiittää tästä myös meidän työntekijöitä, jotka ovat osaltaan tehneet tämän kaiken mahdolliseksi, Tiia sanoo.


Kaupallinen yhteistyö

Lue myös