Pellon Yrittäjien yrittäjäjuhlat järjestettiin 42. kerran – ”Rento juhla, jossa ihmiset viihtyvät pitkään” - Lapin Kansa

Kaupallinen yhteistyö

Pellon Yrittäjien yrittäjäjuhlat järjestettiin 42. kerran – ”Rento juhla, jossa ihmiset viihtyvät pitkään”

Pellolaiset yrittäjät kokoontuivat sankoin joukoin Hotelli Pellonhoviin juhlistamaan yrittäjyyttä sekä palkitsemaan vuoden onnistujat lauantai-iltana 25. marraskuuta. Illan aikana palkittiin Vuoden Yrittäjän lisäksi Vuoden Nuori Yrittäjä, Vuoden Pellolainen sekä kaksi yrittäjää saivat Sisupisara-tunnustukset.

Pellon Yrittäjien yrittäjäjuhlat järjestettiin 42. kerran – ”Rento juhla, jossa ihmiset viihtyvät pitkään”

Pellon Yrittäjät juhlivat Hotelli Pellonhovin uudistuneissa tiloissa. Tämän vuoden puolella Armas ja Ulla Kristo avasivat Pellonhovin ovet uudelleen ja mukaan toimintaan hyppäsi Helena Ollilla. "Helena on tehnyt mahtavaa työtä täällä uudistaen paikkaa", Päivi Heikkala kertoi loppupuheessaan.

Tänä vuonna uudestaan ovensa avannut ja uudistunut Hotelli Pellonhovi täyttyi  pellolaisista yrittäjistä ja heidän perheenjäsenistään marraskuisena talvi-iltana. Tämä ei suinkaan ollut ensimmäinen kerta, kun paikalliset yrittäjät kokoontuivat juhlistamaan yrittäjyyttä – takana Pellon Yrittäjillä on jo 41 juhlat.

Kiinnostavinta näissä yrittäjäjuhlissa on se, että osallistujamäärä on todella suuri suhteutettuna yrittäjien määrään Pellossa. Juhlaan osallistuu alueen yrittäjistä melkein jokainen.

– Meitä on 87 jäsentä ja melkein kaikki ovat saapuneet paikan päälle, Pellon Yrittäjien puheenjohtaja Päivi Heikkala kertoo.

Myös Lapin Yrittäjät ry:n varapuheenjohtaja Jari Kelahaara oli päässyt paikalle ensimmäistä kertaa. Ranualta kotoisin oleva yrittäjä oli monta monituista kertaa kuullut Pellon Yrittäjien juhlista, jotka ovat vertaansa vailla.

– Hienoa, että olen päässyt mukaan. Yrittäjät ansaitsevat juhlansa. Jokainen paikallinen yhdistys voisi ottaa mallia. Voisin sanoa, että Rovaniemikin jää kakkoseksi, Kelahaara kertoo naurahtaen.

Tapahtumassa puheita ja yllätysesitys

Yrittäjäjuhlissa ei naurua ja yllätyksellisyyttä puuttunut. Ihmisiä viihdytti ensimmäistä kertaa uusi juontaja, joka kantoi nimeä Aito Lapinmies Vilho Reijänperä. Tämä vitsiniekka sliipatut hiukset taakse vedettynä ja keltaiseen pukuun sonnustautuneena sai ihmiset hörisemään naurusta. Myös joukon totisempienkin kasvoilla pystyi näkemään huvittuneen katseen kuunnellessaan Aito Lapinmiehen ja hänen vaimonsa ”Seijan” edesottamuksia.

Puheita piti illan mittaan useampi henkilö. Jari Kelahaara toi puheessaan terveiset Lapin yrittäjien hallitukselta ja painotti yhdessä tekemistä ja yrittäjien yhteisten verkostojen tärkeyttä. Kun kansanedustaja Mikko Kärnä oli estynyt pääsemään paikalle, kertoi Kelahaara hänen terveisensä: ”Kansanedustajina haluamme taata, että lapin yrittäjillä kaikki olisi hyvin. Kun yrittäjä voi hyvin, voi yrityskin hyvin.”

Vt. kunnanjohtaja Johanna Korteniemi tuli kertomaan kunnan terveiset yrittäjille ja kertoi yrittäjyyden olevan monille haave, johon harva uskaltaa tarttua. Korteniemi kertoi myös pienyrittäjien määrä nousevan jatkuvasti Pellossa: 10 uutta pienyrittäjää aloittaa vuosittain. Pellon Kehityksen toimitusjohtaja Timo Sirkkala painotti taas puheessaan eritoten lähiruoan tärkeyttä. Pellon ravintoloissa tehdään vuosittain 250 000 annosta ja vielä suurin osa raaka-aineista tulee Etelä-Suomesta tai ulkomailta.

– Tulevaisuudessa näen mahdollisuuden hyödyntää yhä enemmän paikallisia raaka-aineita päivittäisissä ruoka-annoksissamme, kuten kunnan keskuskeittiössä. Tämän illan menussa tarjoillaan paikalliseen tapaan pellolaisia herkkuja, Sirkkala kertoi puheessaan.

Ennen illan h-hetkeä, lavan valtasi yrittäjistä koostuva tanssiryhmä, joka sai ihmiset taputtamaan esityksen aikana musiikin tahtiin.

– Tänä vuonna esityksestä vastasi nuoret yrittäjät, mutta ensi vuonna on teidän miesyrittäjien vuoro vallata tanssiparketti, Heikkala nakkasi haasteen esityksen jälkeen.

Vuoden Yrittäjä -palkinnon sai Länsirajan Tilitoimisto Ky:n Jussi Sihvo. Yrittäjyyttä pellolaisella on takana 25 vuotta. Yritys on työllistänyt myös Sihvon puolison Marin vuosien varrella.

Vuoden Yrittäjä -palkinnon sai Länsirajan Tilitoimisto Ky:n Jussi Sihvo. Yrittäjyyttä pellolaisella on takana 25 vuotta. Yritys on työllistänyt myös Sihvon puolison Marin vuosien varrella.

Illan odotetuin hetki

Päivi Heikkala johti juhlaa illan emäntänä varmin ottein ja palkitsi yhdessä Asta Keräsen, Kaisu Laitamaan, Johanna Korteniemen ja Tuomas Mathlein kanssa palkintojen saajat.

Vuoden Yrittäjän palkinnon nappasi Jussi Sihvo ja hänen yrityksensä Länsirajan Tilitoimisto Ky, jonka Sihvo perusti vuonna 1992.

– Tämä on suuri kunnia. Jos ei yrittäjiä olisi, ei olisi meidän tilitoimistoa. Koittakaa jaksaa, onhan tämä yrittäjän elämä välillä rankkaa, Jussi Sihvo kertoi puheessaan ja hänen vaimonsa Mari Sihvo jatkoi:

– Useinkaan ei kuulla kenenkään mainitsevan yrittäjien vaimoja. Me kuitenkin teemme 24/7 töitä kotona, että yrittäjät voivat yrittää. Haluaisinkin antaa isot aplodit yrittäjien perheille, Mari Sihvo kertoi ja ihmiset antoivat suuret aplodit puheenvuoron jälkeen.

Muut palkinnot menivät seuraaville henkilöille: Vuoden nuorimman yrittäjän palkinnon sai Henna-Riikka Lintulahti yrityksellään Ruska-vaatteet, joka on lastenvaatebrändi. Sisupisaran saajat olivat Värisilmä Pellon Kyösti Nikka ja Pörröporon omistaja Kaarlo Eero. Vuoden Pellolainen -palkinnon vei hiihtosuunnistuksen EM-mitalisti Jyri Uusitalo.

Kun puheet ja palkinnot oli jaettu, oli ruokailun ja vapaan seurustelun vuoro. Myös Heikkala ehti antaa pikaisen kommentin illasta:

– Äärettömän hyvin on mennyt. Juontaja oli tänä vuonna erilainen, mitä aikaisempina vuosina, mutta uskon, että ihmiset pitivät hieman erilaisesta huumorista. Muutenkin on ollut ihanan rento tunnelma, ihmiset ovat hyvällä tuulella ja tulevat varmasti viihtymään vielä pitkään, Heikkala huikkaa hymyillen.


Kaupallinen yhteistyö

Lue myös