Oulun Konekauppa avasi oman merkkihuollon - Lapin Kansa

Kaupallinen yhteistyö

Oulun Konekauppa avasi oman merkkihuollon

Konekuumeen, Venekuumeen, Mönkijäkuumeen ja Kelkkakuumeen oma huolto tuo merkkiosaamisen Ruskoon samalla tontille Oulun Konekaupan kanssa. Uudistus helpottaa esimerkiksi veneen varustelua pian koittavan kesän vesille. Yhteinen varaosapalvelu tuo joustavuutta ja nopeutta asennuksiin.

Oulun Konekauppa on avannut oman merkkihuollon sen veneiden, mönkijöiden ja moottorikelkkojen erikoisliikkeen yhteyteen. Huollon vastaava Juho Jurvakainen ja myymäläpäällikkö Joona Pesälä kertovat, että huolto täydentää Konekauppaa kokonaisuutena. Nyt se voi palvella liikkeen asiakkaita kaikissa näiden tarpeissa: huolloissa, korjauksissa ja lisävarusteiden asennuksessa.

Oulun Konekauppa on Pohjois-Suomen suurimpia veneiden, mönkijöiden ja moottorikelkkojen kauppiaita. Jo aiemmin laitteiden ohella on löytynyt varaosapalvelu ja myös lisävarusteet ovat olleet laajasti edustettuna. Jurvakainen ja Pesälä sanovat, että eri osastot palvelevat toisiaan: Huoltojen ja korjausten lisäksi esimerkiksi veneen karttaplotterin asennuksen saa nyt varattua sen ostamisen yhteydessä.

Konekaupan huolto on erikoistunut sen omiin merkkeihin, eli kelkoissa, mönkijöissä ja vesijeteissä BRP:n tuotteisiin sekä Yamaha-perämoottoreihin ja vesijetteihin. Veneistä edustettuna ovat mm. suositut Yamarin, Buster, Suvi ja Finnmaster –veneet. Lisäksi Tapsitiellä tehdään laajaa käytettyjen vaihtolaitteiden kauppaa jokaisena vuodenaikana.

”Kelkoissa, mönkijöissä ja veneissä on edustettuna parhaat merkit, mikä on edellyttänyt huollon laadun nostamista yhtä korkealle tasolle. Lisävarusteluissa työn jäljen pitää olla moitteetonta ja tietysti myös asiakaspalvelun ensiluokkaista”, Jurvakainen sanoo.

Ajantasainen merkkikoulutus takaa osaamisen

Asentajat ovat käyneet Konekaupan edustamien merkkien huoltokoulutukset. Huollon suunnitellut Jurvakainen itse kertoo käyttäneensä hyvän siivun alkuvuodesta yksinomaan huoltosertifikaattien suorittamiseen. Huoltotoiminta aloitettiin huhtikuussa.

”’Ison talon ansiosta käytössämme on luonnollisesti kaikkien myymiemme merkkien erikoistyökalut ja testerit. Resursointi näkyy laatuna, sillä esimerkiksi riittävä nostokorkeus työpisteillä vähentää virheiden määrää.”

Omat vaatimuksensa huollolle asettaa myös konekaupan myymien laitteiden laaja kirjo. Esimerkiksi vesijettien myynti on noin kaksinkertaistunut viidessä vuodessa. Tieliikenteeseen Mönkijäkuume myy myös kolmepyöräisiä Can-Am Spyder ja Ryker –roadstereita.

”Asentajaporukka on kasattu niin, että mukana on osaamista laidasta laitaan. Merkkiliikkeessä työskenteleminen pitää myös osaamisen ajan tasalla säännöllisten koulutusten ansiosta.”

Jurvakainen itse sanoo pitävänsä uudessa toimenkuvassaan siitä, että nyt varaosista vastaa niihin erikoistuneet työntekijät. Sen ansiosta hyllyssä löytyy ajantasaiset varaosat ja tarvikkeet myös uusimpiin malleihin. Vaikka tilaustavaratkin saadaan paikalle nopeasti, todennäköisesti osat löytyvät suoraan hyllystä.

”Myös meille laitemyynnin puolella on tärkeää, että asiakkaamme pääsevät vesille tai reiteille mahdollisimman nopeasti. Nyt varaosat löytyvät suoraan ja ne saadaan myös paikalleen nopeasti”, Pesälä sanoo.

Juuri nyt huoltoa työllistää uusien venepakettien kasaukset sekä lisävarusteiden asennustyöt. Jurvakainen vinkkaa, että paras aika veneen huoltoon on aina syksyllä, mutta veneitä tuodaan huoltoon kesän allakin. Syksyllä huollossa on mahdollisuus myös veneiden pohjan pesuun.

”Veneen voi tuoda suoraan rannasta trailerilla pihaan ja me hoidamme huollon ja valmistelemme veneen valmiiksi talvisäilytykseen vietäväksi. Mutta sitä ennen veneilijöillä on upea kesä edessä.”

Palvelemme sinua Tapsitiellä, tervetuloa!

Avoinna ma-pe klo 9-18, la klo 9-15

Kyröläinen Mikko 044 7997 436

Palukka Jouni 044 7997 426

Riuttamäki Ari-Pekka 044 7997 651

Huhta Vesa 044 7997 608

Bragge Hanna 044 7997 411

Varaosat/Varusteet

Vuorenpää Mikko 044 7997 438

Sortti Harri 044 7997 653

Kuusisto Ville 044 7997 654

Myymäläpäällikkö

Pesälä Joona 044 7997 470

Oulun Konekauppa, Tapsitie 5, 90630 Oulu

https://goo.gl/maps/9MdjMPvv9jYwVTjC6


Kaupallinen yhteistyö

Lue myös