Omistajanvaihdos osana yrityksen luonnollista strategiaa - Lapin Kansa

Kaupallinen yhteistyö

Omistajanvaihdos osana yrityksen luonnollista strategiaa

Yrittäjillä on taipumus lykätä omistajanvaihdosta myöhempään ajankohtaan, vaikka sen pitäisi olla osa jokapäiväistä strategiaa. Juuri alkanut ReStartUp-hanke auttaa myynti- ja ostoprosessista kiinnostuneita parempaan omistajanvaihdokseen erilaisten työpajojen ja matchmaking-tilaisuuksien avulla.

Omistajanvaihdoksella tarkoitetaan sekä yrityskauppoja että sukupolvenvaihdoksia ja toteutustavaltaan omistajanvaihdokset voivat olla omistusosuuden tai liiketoiminnan kauppoja. Omistajanvaihdosten merkitys yritysten kasvussa ja kehittämisessä on viime vuosina laajentunut. Suomen Yrittäjissä uskotaan, että yritysten olisi hyvä nykyistä useammin vaihtaa omistajaa, jotta uusiutuminen olisi ripeämpää, eikä kertynyttä osaamista tai omaisuutta hukattaisi. Omistajanvaihdos ei kuitenkaan aina ole niin yksinkertaista ja helppoa.

– Omistajanvaihdosten pääongelmat ovat siinä, että yrittäjät eivät lähde liikkeelle omistajanvaihdosprosessiin tai jos lähtevätkin, lähtevät liian myöhään. Yritykset eikä yrittäjät itse ole valmiita. Yritys on sellaisessa (tulos)kunnossa, että se ei kiinnosta ostajaa eikä kaupan rahoittajaa yrittäjän toivomalla hinnalla eikä yrittäjällä itsellään ei ole suunnitelmaa siitä, mitä elämällään tekisi yrittäjyyden jälkeen, kiteyttää Suomen Yrittäjien Omistajanvaihdosasiantuntija Mika Haavisto omistajanvaihdoksen haasteet.

Mika Haavisto toimii myös mm. Hyvinvointiyritykset kiertoon –hankkeen ohjausryhmän puheenjohtajana sekä Omistajanvaihdosfoorumin sihteerinä.

Oman työn hedelmät kannattaisi kerätä mahdollisessa myyntivoitossa, mutta sitä ennen on tehtävä töitä myyntikuntoon saattamisessa.

– Ratkaisu olisi, että yritykset olisivat kaiken aikaa myyntikunnossa ja yrittäjillä olisi kaiken aikaa henkinen valmius luopua yrityksistään. Yrityksen myyntikuntoisuuden ydintä on se, että yrittäjän osaaminen on siirretty yrityksen osaamiseksi. Asiat tulee olla dokumentoituina ja paperien tulee olla kunnossa. Yritys on kannattava, sillä on osaava ja innostunut henkilöstö, sen tuotteet ja palvelut tyydyttävät asiakkaiden tarpeet tai ratkaisevat heidän ongelmansa ja asiakkaat ovat tyytyväisiä ja valmiita suosittelemaan yritystä muille, Haavisto jatkaa.

Valtakunnallisen omistajanvaihdosbarometrin mukaan ikääntyvien yrittäjien lisäksi omistajanvaihdoksia toteutuu yhä enenevässä määrin myös nuorempien ostajien ja myyjien kesken. Yrittäjäksi tullaan aikaisempaa useammin ostamalla yritys ja oma yrittäjäura päätetään aikaisempaa useammin myymällä yritys. Sirmakon yrittäjäpariskunta on hyvä esimerkki, kuinka omistajanvaihdos ei kosketa vain eläkkeelle siirtyviä yrittäjiä.

– Päätimme vaimon kanssa panostaa uuteen, juuri avattuun porotila ja Kota-ravintola Sirmakkoon ja siten luopua Rovaniemen Pajakylässä sijaitsevasta ravintolasta. Vaikka kyselyjä myynnissä olevaa ravintolaa kohtaan on ollut useita, ei vielä ole uutta omistajaa löytynyt, kertoo Sami Ruismäki.

Sirmakon yrittäjäpariskunta nauraa, että dowshiftaavat, kun luopuvat yhdestä yrityksestään.

Yritystoiminnasta luopumista harkitsevien suurimpina haasteina ovat uuden omistajan löytyminen, arvonmääritys sekä omistajanvaihdoksen rahoitus. Yrittäjät kaipaavatkin usein lisää tietoa yrityskaupasta kokonaisvaltaisesti, vertaistukea toisilta yrittäjiltä sekä ulkopuolisen asiantuntijan apua.

– Vaikeinta on ollut löytää ostaja koko liiketoiminnalle. Toisaalta, kun liiketilan lisäksi kauppaan kuuluvat koneet, laitteet ja kalusteet, niin se on myös kaupan vahvuus. Uusi omistaja voi vain lyyä essun päälle ja alkaa palvelemaan ympäri maailmaa tulevia kansainvälisiä asiakkaita, toteaa Ruismäki.

Omistajanvaihdoksen erilaisiin tarpeisiin perustettiin myös Restartup –hanke, joka tukee omistajanvaihdosprosessin kehittämistä Lapin alueella yrityskauppojen molemmilta puolilta. Hankkeen tavoitteena on saada yritystoiminnasta luopumista pohtivat yrittäjät ja potentiaaliset uudet jatkajat kohtaamaan toisensa sekä tuottaa molemmille osapuolille tarvittavaa lisätietoa.

– Omistajanvaihdos on laaja ja monisyinen prosessi, joka voi kestää kaikkinensa lähes vuoden päivät, toteaa ReStartUp –hankkeen projektipäällikkö Katja Lindholm.

– Tässä hankkeessa järjestämme yrityksen osto- ja myyntiprosessista kiinnostuneille ilmaisia työpajoja sekä verkostoitumistapahtumia, jotka alkavat 18.3. Jos olet koskaan miettinyt, mitä onnistuneeseen omistajanvaihdokseen vaaditaan, olet juuri oikea ihminen osallistumaan näihin työpajoihimme, Lindholm jatkaa.

Lisätietoja hankkeesta ja työpajoista: katja.lindholm@ulapland.fi

Infolaatikko:

Lapin Liiton ja Euroopan aluekehitysrahaston rahoittamaa hanketta koordinoi Lapin yliopisto ja mukana toteutuksessa ovat myös Lapin ammattikorkeakoulu sekä Lapin Koulutuskeskus REDU. Ensimmäiset työpajat järjestetään ostoprosessista kiinnostuneille 18.3 ja myyntiprosessista kiinnostuneille 19.3.


Kaupallinen yhteistyö

Lue myös