Omapäisyys on vienyt eteenpäin - Lapin Kansa

Kaupallinen yhteistyö

Omapäisyys on vienyt eteenpäin

Kiinteistövälittäjä Tauno Hedemäki tutustui kaupankäyntiin 12-vuotiaana tätinsä sekatavarakaupassa. Sieltä leimahti kipinä, joka vei miehen monen kymmenen vuoden seikkailuun ja useamman eri työnantajan alaisuuteen. Kerran Hedemäki on menettänyt kaiken.

Omapäisyys on vienyt eteenpäin

Tauno Hedemäki on toiminut 50 vuotta kaupanalan eri tehtävissä. Monen mutkan kautta hän päätyi kiinteistövälittäjäksi, ja on viihtynyt alalla jo 20 vuotta.

Lapsuutensa Porokarissa viettänyt Hedemäki on tottunut muuttamaan. Hän ehti käydä ensimmäisen luokkansa Porokarissa, jonka jälkeen perhe muutti Saarenkylän ja Katajarannan kautta Tapiolaan. Siellä poika sai käydä koulunsa loppuun.

Isä oli metsähallituksessa kasöörinä. Savottatöiden ohella Hedemäki vietti kesät tätinsä sekatavarakaupassa Saariharjulla apulaisena.

Myöhemmin Hedemäki aloitti opinnot Rovaniemen kauppaoppilaitoksella. Keskiverto-oppilas oli itsepäinen, ja jäi opettajien mieleen luokan priimustakin paremmin.

– Kerran opettaja kyllästyi tunnilla siihen, ettei saanut oppilailtaan vastauksia. Hän kivahti, että istutaan sitten kaikki hiljaa koko oppitunti. Vartin hiljaisuuden jälkeen kysyin kaverilta, että lähdetäänkö Valion baariin tupakalle. Kaveri ei tohtinut lähteä, mutta minä en jaksanut istua turhanpanttina ja kävelin pokkana luokasta ulos.

Valmistuttuaan Hedemäki aloitti työt Keskolla tuotevaraostajana. Sieltä hän siirtyi Huhtamäki Oy Jalostajan Lapin Läänin myyntiedustajaksi. Sitä kautta hänelle olisi avautunut aluepäällikön paikka Kuopiossa, mutta hän kieltäytyi.

– Siellä ihmeteltiin, että jo on kumma, kun nuori sälli ei tartu mahdollisuuteen. Perustelin, että minulla oli kaikki harrastukset Lapissa. Niistä en tohtinut luopua.

Kun kaikki meni

80-luvulla Tauno Hedemäki toimi Veitikantiellä K-kauppiaana. Sitten tuli lama ja Tauno menetti kaiken.

– Se oli raskasta aikaa. Jouduin irtisanomaan kaikki kuusi työntekijääni. Sinnittelin kaupassa yksin pitkään, mutta lopulta jouduin tyhjentämään hyllyt lopullisesti.

Kun käteen jäi vain velka ja kotona odotti kaksi pientä poikalasta sekä vaimo, Hedemäen teki mieli lyödä hanskat tiskiin ja paeta pohjoiseen kalastamaan.

– Päätin kuitenkin, etten halua näyttää pojilleni sellaista esimerkkiä. Olen aina ollut omapäinen, joten pakkasin laukun ja lähdin hakemaan töitä Ylläkseltä.

Ylläksellä Hedemäki toimi viikko-osakkeiden myyjänä. Siihen aikaan Suomeen yritettiin lanseerata niin kutsuttua sisäänheittotaktiikkaa, ja pitkin Yllästä kiertelikin palkattuja ihmisiä kertomassa tarinoita ja houkuttelemassa ihmisiä lomaosakekaupoille.

– Se ei istunut suomalaiseen kulttuuriin ollenkaan, eikä kauppoja syntynyt kovinkaan paljon. Sesongin päätyttyä lopetin, ja aloin kierrellä ympäri Suomea Tyyli-Korun edustajana.

Hedemäen seurana pitkillä myyntimatkoilla oli hänen metsästyskoiransa Retu. Moni ihmetteli, miten Hedemäki pystyy koirasta huolehtimaan, kun tekee niin paljon töitä ja asuukin yksin.

– Äitini tapasi siihen sanoa, että sen minkä Tauno ottaa, sen Tauno kyllä hoitaa. Kyllä äiti tiesi, kuinka huolehtivainen poika hänellä on.

Lopulta Hedemäki väsyi ajelemaan autollaan Inarin ja Kotkan väliä, ja jäi muutamaksi kuukaudeksi työttömäksi. Sitten Huoneistoketjussa aukesi välittäjän paikka.

Rakkaudesta kotikaupunkiin

Hedemäki pääsi kiinteistövälittäjäksi Huoneistoketjulle, josta siirtyi myöhemmin PSW Kiinteistömaailmaan. Sen jälkeen hän suoritti LKV-pätevyyden ja perusti lopulta oman Hedevälitys LKV -kiinteistövälitysfirman.

Hedemäki kertoo, että kiinteistöala on raju, mutta hän on pärjännyt kilpailussa laajan koulutuksensa, yli 50 vuoden kaupallisen kokemuksensa sekä paikallisen tuntemuksensa ansiosta.

– Rovaniemi on minulle rakas kaupunki ja olen asunut lähes kaikissa kaupunginosissa. Tunnen tämän kaupungin kuin omat taskuni, ja tuttuja löytyy joka puolelta. Olen saavuttanut asiakkaideni luottamuksen, se on kaiken a ja o.

Ala on muuttunut vuosikymmenten aikana radikaalisti. Aikoinaan kiinteistövälitysfirmassa ei tarvinnut olla kuin yksi LKV-laillistettu välittäjä, kun nykyään laillistettuja tulee olla työntekijöistä vähintään puolet.

– Kun aloittelin välittäjänä, mitään tilastoja asuntojen hinnoista ei ollut olemassa. Monella ei ollut hommaan pätevyyttä, ja siksi hinnat heittelivät pahasti.

Nykyään kaikki tieto on netissä, ja asiakkaatkin ovat hyvin hintatietoisia.

– Oikea ja rehellinen hinnoittelu hyödyttää kaikkia. Ei ole mitään järkeä laittaa asunnolle liian kovaa hintaa tai 20-30.00 alle tavoitteen ja pyörittää niitä vuosia listoilla myymättömänä. Ei välittäjätkään itse näytä uskovan siihen, koska tekevät maksimipitkiä sopimuksia, josta toimeksiantaja ei pääse irti.

Hedevälitys LKV on toiminut Rovaniemellä jo 15 vuotta. Hedemäki itse täytti huhtikuussa 69 vuotta, mutta ei haaveile eläkkeestä.

– Viihdyn nykyisessä työssäni, ja minähän olen nyt parhaassa työiässä. Esittelyt eivät enää jännitä, vaan on mahtavaa, kun saa tavata aina uusia ihmisiä ja selättää uusia haasteita.


Kaupallinen yhteistyö

Lue myös